Európa čoraz viac podlieha nacizmu, vyhlásil Lavrov

ta3 ČTK
14.3.2023 18:04

Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov v utorok na zriaďovacom zjazde Medzinárodného hnutia rusofilov vyhlásil, že čoraz viac európskych krajín "podlieha nacizmu". Zároveň podľa ruských štátnych agentúr predpovedal, že hnutie priateľov Ruska v zahraničí sa určite stane terčom rozsiahlej diskreditačnej kampane na Západe.

Európa čoraz viac podlieha nacizmu, vyhlásil Lavrov
TASR/AP

Rusko už viac ako rok vedie agresívnu vojnu proti Ukrajine, ktorá je najväčším pozemným vojenským konfliktom v Európe od druhej svetovej vojny a ktorá si vyžiadala desiatky tisíc obetí.

"Podobne ako pri nedávnych udalostiach v Moldavsku či v Gruzínsku sa (na Západe) bude zaiste hovoriť, že ide opäť o machinácie Moskvy, o intrigy s cieľom prilákať ľudí na svoju stranu sľuby a podplácanie. Som si istý, že spustí takú kampaň proti nášmu hnutiu," povedal minister účastníkom zjazdu. Dodal, že "čím ďalej viac európskych krajín" zmocňuje "nacizmus".

Rusko tvrdí, že ruské vojská vpadli vlani na Ukrajinu, aby "demilitarizovali" a "denacifikovali" susednú krajinu, hoci na jej čele stojí prezident židovského pôvodu a krajné pravice podľa výsledkov posledných volieb zohrávali v ukrajinskej politike úplne okrajovú úlohu. Kritici Rusku vyčítajú zverstvá páchané na Ukrajine a pošliapavanie zvyškov slobody v Rusku, kde odporcom vojny a režimu hrozia roky za mrežami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok