Poklady do špajzy, ktoré vyriešia lupiny: Vlasy ocenia tieto potraviny

TA3/zm
21.3.2023 16:00

Ak vás trápia lupiny a neviete sa ich zbaviť ani za použitia tej najlepšej kozmetiky, skúste prírodnú cestu. Možno máte riešenie na tento problém doma v špajze.

Poklady do špajzy, ktoré vyriešia lupiny: Vlasy ocenia tieto potraviny
Freepik

Do istej miery máme lupiny všetci, keďže ide o čiastočky odumretej kože z povrchu hlavy. No ak sa tvoria nadmerne a očividne kazia dojem z účesu, je na čase zakročiť.  

Cibuľový elixír

Cibuľa má mnoho liečivých účinkov a dokáže si poradiť aj s lupinami. Pripravte si z nej výluh, ktorý budete pravidelne aplikovať do vlasovej pokožky. Štyri menšie ošúpané a nakrájané cibule ponorte do deci vodky a nechajte lúhovať na teplom mieste. Po niekoľkých dňoch sceďte extrakt cez sitko alebo gázu a pridajte doň deci vody. Tak vznikne elixír, ktorý by ste mali denne vtierať ku korienkom vlasov po dobu jedného týždňa. Nechajte pôsobiť dve hodiny, potom vlasy opláchnite, ideálne umyte šampónom. Po siedmich dňoch si treba dať v kúre oddych a ak problém s lupinami neustúpi, po týždni pauzy môžete pokračovať.

Olivový oplach

Olivový olej sa nájde snáď už v každej domácnosti. Ak deci z neho zmiešate s dvomi lyžicami citrónovej šťavy, získate účinný oplach proti lupinám. Využiť by ste ho mali po umývaní vlasov, kedy ho votriete do pokožky, necháte dve hodiny pôsobiť a následne vlasy ešte raz opláchnete. Dĺžku a intenzitu kúry si môžete určiť sami.  

Jogurtový zábal

Tretí recept z potravinových zásob, ktorý zaberá na lupiny, je veľmi jednoduchý, no o to účinnejší. Nemusíte nič miešať a pripravovať, len si do suchých vlasov votrite kvalitný biely jogurt a nechajte ho pôsobiť 15 minút. Mliečne kultúry sa postarajú o vyrovnanie pH vlasovej pokožky, čo by pri pravidelnom užívaní kúry malo viesť k eliminovaniu lupín.

Čo ešte zaberá na lupiny?

Prírodných receptov, ako sa zbaviť bielych šupiniek vo vlasoch, je mnoho. Niektoré však doma v špajze nemáte, ale možno sa na ne vyberiete do prírody. Proti lupinám zaberá oplachovať si po umývaní vlasy tiež odvarom zo žihľavy alebo brezových či jelšových listov. Funguje aj výluh z harmančekových kvetov či oplachovanie jablčným octom rozriedeným s vodou v pomere 1:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok