Trojročné dievča v USA omylom postrelilo svoju o rok staršiu sestru. Zraneniam na mieste podľahla

ta3 ČTK
13.3.2023 19:04

Trojročné dievča v nedeľu večer v americkom Texase omylom zastrelilo svoju o rok staršiu sestru, uviedla polícia. Podľa miestneho šerifa Eda Gonzalesa sa dievčatá ocitli bez dohľadu v spálni svojich rodičov a jedna z nich tam objavila nabitú zbraň. Svoju sestru zabila jediným výstrelom, informovala televízna stanica CBS News.

Prípad štyroch mŕtvych z Michaloviec vyšetrujú ako vraždu. Má ísť o rodinnú tragédiu
TASR - Roman Hanc

Nešťastie sa odohralo v meste Houston. V byte sa nachádzalo päť dospelých členov rodiny a priateľov. Podľa šerifa Gonzalesa sa každý z rodičov domnieval, že dievčatá stráži ten druhý. Trojročné a štvorročné dievča tak zostali v jednej z izieb samotné. "Trojročné dievča sa dostalo k nabitej poloautomatickej zbrani. Členovia rodiny počuli jediný výstrel. Bežali do izby a objavili štvorročné dieťa bez známok života," opísal Gonzales.

"Ide o ďalší tragický príbeh, keď sa dieťa dostalo k strelnej zbrani a zranilo niekoho iného. Tentoraz to malo fatálne následky," dodal šerif. Miestne prokuratúry teraz na základe vyšetrovania rozhodne, či bude obvinený niektorý z prítomných dospelých.

Podľa neziskovej organizácie Everytown for Gun Safety bolo tento rok v USA zaznamenaných už najmenej 58 neúmyselných strelieb, ktoré majú na svedomí deti, čo malo za následok 22 úmrtí a 37 zranených. Za celý minulý rok to bolo 353 neúmyselných strelieb, ktoré vyústili do 156 úmrtí a 212 zranených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok