Autobus zahádzaný vajíčkami, sporné verdikty aj šarvátka po zápase. Súboj DAC a Banskej Bystrice bol plný emócií

ta3 TASR
13.3.2023 15:58

Futbalisti Dunajskej Stredy si v 1. kole nadstavbovej časti o titul vo Fortuna lige upevnili prvé miesto v tabuľke po víťazstve v Banskej Bystrici 3:2. Klub zo Žitného ostrova viedol po prvom polčase 3:0, avšak v druhom ubral nohu z plynu a po znížení na 3:2 musel ešte tuho bojovať o tri body. Po zápase sa Bystričania hnevali na rozhodcu za sporné verdikty. DAC zase na Donovaloch zahádzali tímový autobus vajíčkami.

Autobus zahádzaný vajíčkami, sporné verdikty aj šarvátka po zápase. Súboj DAC a Banskej Bystrice bol plný emócií
Facebook/DAC 1904

V nadstavenom čase sa domáci hráči dokonca tešili z vyrovnania, ale rozhodca Martin Dohál pred zásahom Mateja Franka odpískal ruku Branislavovi Ľuptákovi. Banskobystričania voči verdiktu vehementne protestovali. Keďže však zaznel piskot píšťalky, situácia sa nepreverovala ani systémom VAR. Predtým ešte arbiter neuznal ruku dunajskostredského obrancu Pinta po strele bystrického kapitána Polievku.

Na čo nám je VAR? 

"Videli sme popravu v priamom prenose. Lebo to, čo si dovolil rozhodca a či sa mu vôbec dá povedať, že je rozhodca, tak to je neskutočné. Tú ruku a neuznanú penaltu, to ešte beriem, majú svoje pravidlá a môžu si to vysvetliť ako chcú, takže neodpískal, no čistý gól na 3:3 nám neuzná? Všetci videli, že ani ruka nebola, nič," povedal po stretnutí v mixzóne novinárom tréner Banskej Bystrice Michal Ščasný. Podotkol, že na riešenie podobných situácií zaviedli systém VAR. "Čo s nami urobil rozhodca, tak to je vrchol, to som ešte v živote nezažil. A myslím si, že na prvoligovej scéne to ani nezažijeme," dodal.

Ščasného rozhodca Dohál vylúčil v 31. minúte za protesty. K tomuto momentu kouč povedal: "Bol som nahnevaný, lebo pred druhým gólom tam bol čistý faul na Pišoju, kde ho hráč Dunajskej Stredy ťahal za ruky. Bol čistý faul, neodpískal. Povedal som iba jedno vulgárne slovo, nie na rozhodcu. On dobehol, dal mi kartu. Ja som povedal znovu ´do ..., bol tam faul´, a dal mi druhú žltú kartu. Tak neviem, či má komplex alebo niečo. Je to už druhý zápas s Dunajskou Stredou, čo nám pískal a bol predtým potrestaný za to, že nám neodpískal penaltu."  

Zostrih celého zápasu aj s inkriminovaným momentom z nadstaveného času si môžete pozrieť nižšie.

Potýčka po zápase

Po skončení stretnutia sa na ihrisku a potom i v útrobách štadióna strhla šarvátka medzi hráčmi a členmi realizačných tímov oboch mužstiev. Najviac ju upokojoval kapitán Banskej Bystrice Róbert Polievka. Ten k sporným momentom poznamenal: "Tie potýčky po zápase nepatria na ihrisko, ale keď dáte do toho všetko, pobijete sa o výsledok a robíte maximum, tak vás to mrzí, keď vám to niekto takto pokazí. My tam jazdíme, dreme, necháme všetko a proste v 21. storočí máme vo futbale VAR a my ho nepoužívame tak, ako máme. Tomu nerozumiem. Nemyslím si ani, že náš tréner spravil niečo také, že by mal dostať červenú kartu. Rozhodcovia si to však vedia obhájiť, bohužiaľ, je to tak."

Duel Banskej Bystrice s Dunajskou Stredou bol aj súbojom najlepších kanonierov Fortuna ligy. Lepšie ho zvládol útočník DAC Nikola Krstovič, ktorý v prvom polčase zaznamenal hetrik. Róbert Polievka v druhom dejstve dal jeden gól.

Nepríjemné prekvapenie

Pred stretnutím sa klub zo Žitného ostrova musel vysporiadať s nepríjemným prekvapením. Líder tabuľky Fortuna ligy strávil noc pred zápasom na Donovaloch. Ráno si tímový autobus našiel zahádzaný vajíčkami. Na sociálnej sieti klub zverejnil fotografie s ironickým popisom "Pri dnešných cenách vajec...?!"

K incidentu sa vyjadril aj poslanec Národnej rady SR György Gyimesi. Ten za ním vidí "provokácie a hecovanie ľudí proti Maďarom" zo strany ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera. "Aj z tohto incidentu, ktorý doteraz nemal obdobu jasne vidno, že porozumenie a dobré spolunažívanie medzi Maďarmi a Slovákmi, ktoré sa prácne roky budovalo dokáže jeden extrentický a vulgárny minister zničiť dvoma - troma primitívnymi vyjadreniami," uviedol poslanec na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok