Weiss st. je pripravený na odchod zo Slovana: Pokiaľ neprídu zmeny, klub padne ako domček z karát

ta3/Milan Špak, Mário Porubec
13.3.2023 11:26

Tréner futbalového Slovana Bratislava Vladimír Weiss starší po prehre 0:1 proti Žiline v 1. kole skupiny o titul povedal, že pokiaľ bude trénerom, niektorí hráči už v pondelok nebudú súčasťou tímu. Weiss si uvedomuje, že za výsledky je zodpovedný tréner, a preto ráta aj s tým, že jeho dni na lavičke "belasých" môžu byť zrátané.

Slovan 9. marca remizoval v Európskej konferenčnej lige UEFA na pôde Bazileja 2:2 a už tento štvrtok ho čaká dôležitá odveta. Preto dal Weiss počas víkendu proti Žiline príležitosť hráčom, ktorí nedostávajú veľa priestoru. Tí ho však sklamali. "Dal som šancu hráčom, ktorí si myslia, že sú plnohodnotní hráči, ale pravda je niekde inde... Niektorí hráči, ktorí nastúpili dnes, nemajú na to, aby hrali v Slovane. Je to aj moja chyba, že im vôbec dôverujem," povedal tréner na tlačovej konferencii po zápase.

Zo Slovana majú hotel

Podotkol, že výkony z európskych pohárov sa Slovanu nedarí prenášať do domácej súťaže. Po zimnej prestávke má vo Fortuna lige bilanciu jedna výhra, tri remízy a jedna prehra. Hoci Weiss berie výsledky na seba, vidí rozdiel medzi hráčmi, ktorí majú na to, aby hrali za Slovan, a tými, ktorí by mali klub čoskoro opustiť. "Pokiaľ ja budem tréner, niektorí hráči už zajtra nebudú v kabíne. Niektorí tu len prežívajú. Desať hráčov robí na desať hráčov, ktorí tu majú Holiday Inn. To je pravda," vyhlásil.

Podľa Weissa sú niektorí členovia kádra urazení, že nehrávajú dostatočne. "Križan urazený, Barseghjan urazený, Green urazený, všetci sú urazení," konštatoval kormidelník "belasých". Zdôraznil, že za Žilinu nastúpili proti Slovanu mladíci. Priemerný vek hráčov základnej zostavy "Šošonov" bol niečo málo cez 20 rokov. O to viac je sklamaný z výkonu svojho mužstva. "Hrali proti juniorom, to sú deti."

Pripravený na odchod

Weiss tvrdí, že v klube musia prísť zmeny. "Tu bola anarchia do môjho príchodu, to bolo neuveriteľné. A niektoré veci pretrvávajú," povedal. Ďalej uviedol, že sa musí zamyslieť nad tým, aké budú jeho ďalšie kroky. "Človek má len jedno zdravie a s niektorými hráčmi sa nedá pracovať, musím ich tu pretrpieť." 

Sám tréner ale netuší, či vedenie elitného slovenského klubu pôjde podľa jeho línie. Ak nie, je pripravený aj na odchod. "Moje dni alebo týždne sú možno zrátané na prstoch jednej ruky. Ja s tým žijem, uvidíme... To čo som povedal, za tým si stojím. Pokiaľ sa to nezvládne aj s financiami v klube, aj celkovo, ako je to nastavené, tak sa to rozpadne ako domček z karát. Pokiaľ sa to od leta nezmení, nemá zmysel tu ďalej pracovať ," zhodnotil tréner. Na záver tiež povedal, že v klube sa dejú veci, o ktorých verejnosť nevie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok