NHL: Kelemen odohral tretí zápas za Arizonu, Rangers s Halákom prehrali

ta3 tasr
13.3.2023 08:56

Slovenský hokejista Miloš Kelemen si v noci na pondelok pripísal svoj tretí štart v zámorskej NHL. Jeho Arizona zdolala Minnesotu 5:4 po predĺžení. V akcii bol aj Jaroslav Halák, jeho tím New York Rangers prehral na ľade Pittsburghu 2:3 po predĺžení. Slovenský brankár predviedol 32 úspešných zákrokov.

NHL: Kelemen odohral tretí zápas za Arizonu, Rangers s Halákom prehrali
TASR/AP

Kelemena povolali Coyotes z farmy do prvého tímu tesne pred stretnutím s Wild. Nastúpil prvýkrát od 4. marca, tréner ho zaradil na krídlo štvrtej formácie. Odohral vyše 6 minút a v 2. tretine si odsedel menší trest za držanie. Prezentoval sa aj mínusových bodom a jednou zblokovanou strelou. Aj po svojom treťom zápase v profilige naďalej čaká na prvý kanadský bod.

Halák dostal v bránke Rangers príležitosť prvýkrát od 3. marca a zaznamenal štvrtú prehru za sebou. Proti Pittsburghu mal 91,4-percentnú úspešnosť zákrokov. Smerovalo na neho 35 striel, z ktorých zneškodnil 32. Rangers dvakrát stiahli najtesnejšie manko, o víťazstve "tučniakov" napokon rozhodol v presilovke Kris Letang.

Halákov krajan Tomáš Tatar nastúpil opäť v prvej formácii New Jersey a proti Caroline odohral vyše 13 minút. Počas nich sa prezentoval jednou strelou. Devils zvíťazili 3:0 najmä zásluhou troch bodov Jacka Hughesa (1+2) a brankára Víteka Vaněčeka, ktorý zneškodnil všetkých 32 striel hostí. Devils zvíťazili v treťom zápase za sebou a v tabuľke Východnej konferencie sa bodovo dotiahli práve na priebežne druhú Carolinu.

Slovenský obranca Erik Černák odohral proti Winnipegu 19 minút, pri domácej prehre 2:3 nebodoval. Jets zdolali Tampu Bay aj v druhom vzájomnom zápase v prebiehajúcej sezóne.

NHL - výsledky:
Detroit - Boston 5:3, Pittsburgh - New York Rangers 3:2 pp /HALÁK (Rangers) vykryl 32 z 35 striel/, New Jersey - Carolina 3:0, St. Louis - Vegas 3:5, Tampa Bay - Winnipeg 2:3, Calgary - Ottawa 5:1, Anaheim - Nashville 4:5 pp, Arizona - Minnesota 5:4 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok