Osadník zabil palestínskeho útočníka v Predjordánsku, tvrdí izraelská armáda

TA3 TASR
10.3.2023 12:08

Na okupovanom Západnom brehu Jordánu zastrelil v piatok židovský osadník palestínskeho útočníka, oznámila izraelská armáda. Informovala agentúra AFP.

Osadník zabil palestínskeho útočníka v Predjordánsku, tvrdí izraelská armáda
TASR/AP

K incidentu došlo v osade Dorot Illit na severe Predjordánska. Palestínčan ozbrojený nožmi mal pri sebe aj výbušné zariadenia. Keď ho osadník zbadal, streľbou ho "neutralizoval", uviedla izraelská armáda.

Palestínske ministerstvo zdravotníctva potvrdilo, že osadník zabil neďaleko Dorot Illit 21-ročného muža. Najnovší incident sa odohral niekoľko hodín po útoku člena ozbrojeného krídla palestínskeho islamistického hnutia Hamas. V kaviarni v centre Tel Avivu postrelil troch ľudí, následne ho zastrelila polícia. Jeden zo zranených je v kritickom stave, uviedla nemocnica, v ktorej je hospitalizovaný.

Izraelské bezpečnostné sily vo štvrtok zabili najmenej troch Palestínčanov vrátane dvoch bojovníkov militantnej skupiny Islamský džihád pri razii v dedine Džaba na severe okupovaného západného brehu Jordánu. Islamský džihád a Hamas sa zaviazali pomstiť smrť svojich bojovníkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok