Pri streľbe v kostole Jehovových svedkov v Hamburgu zomrelo osem ľudí, ďalší sú zranení

ta3 tasr ČTK
9.3.2023 22:56

Náboženská spoločnosť Jehovovi svedkovia v piatok vyjadrila hlboký smútok nad "strašnou" streľbou v modlitebni v nemeckom meste Hamburg. Podľa polície si streľba vyžiadala osem mŕtvych, zrejme aj vrátane strelca. Informovali agentúry AFP a AP.

Polícia na základe doterajších zistení predpokladá, že jedno z tiel nájdených na mieste streľby mohlo patriť podozrivému. Nejasných zostáva stále veľa podrobností vrátane motívu činu a charakteru akcie, počas ktorej k streľbe došlo.

"Náboženská komunita je hlboko zarmútená strašným útokom na svojich členov v hamburskej sále po bohoslužbách," uviedla vo vyhlásení miestna spoločnosť Jehovovi svedkovia. "Niekoľko členov spoločnosti Jehovovi svedkovia sa minulú noc stalo obeťou brutálneho násilia," napísal nemecký kancelár Olaf Scholz na sociálnej sieti Twitter. 

"Moje myšlienky smerujú obetiam a ich blízkym," dodal. Podľa miestneho denníka Hamburger Abendblatt sa v budove, kde sa strieľalo, zišli členovia spoločenstva na týždennom stretnutí zameranom na štúdium Biblie.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok