Fico nepodporí prípadnú zmenu ústavy k darovaniu migov. Nevidí ani dôvod na utajený režim rokovaní

ta3 TASR
8.3.2023 12:02

Dočasne poverený premiér Eduard Heger, ktorý aktuálne riadi aj rezort zdravotníctva, avizoval personálnu zmenu minulý týždeň. Palkovič bude na čele krízového manažmentu, ktorý bude viesť rezort zdravotníctva. Premiér vyhlásil, že Palkovič bude mať jeho plnú dôveru.

Hrozí Slovákom mobilizácia? Podľa odborníkov ide iba o politickú kampaň Smeru
TASR - Martin Baumann

"Ak niekto hovorí o zmene ústavy, tak potvrdzuje že aktuálne na Slovensku neexistuje žiadny štátny orgán, ktorý by mal kompetencie rozhodnúť o darovaní stíhačiek MiG-29 Ukrajine," povedal. Zdôraznil, že takéto kompetencie nemá ani dočasne poverená vláda, ani prezidentka, čo bolo aj dôvodom zvolania mimoriadnej schôdze v parlamente.  

Fico zopakoval, že Smer-SD nesúhlasí s ďalším posielaním zbraní na Ukrajinu, a preto so zmenou ústavy nechce mať nič spoločné. Nerozumie, prečo by mali byť rokovania o stíhačkách v utajenom režime, nevidí naň žiaden dôvod.  

O poskytnutí stíhacích lietadiel MiG-29 Ukrajine by mala podľa vyjadrení dočasne povereného ministra obrany Jaroslava Naďa rozhodovať uznesením Národná rada SR. 

Naznačil, že z vedenia parlamentu sa zaoberajú možnosťou rokovania v utajenom režime. Vláda má o téme rokovať až po schválení v parlamente.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok