Smer podal trestné oznámenie na trojicu politických komentátorov

ta3 TASR
7.3.2023 11:10

Strana Smer-SD podala na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenia na komentátorov Mariána Leška, Michala Havrana a Tomáša Hudáka. Ich výroky na adresu strany považujú za krivé obvinenia. Na tlačovej konferencii o tom informoval člen predsedníctva Smeru-SD Igor Melicher.

Smer podal trestné oznámenie na trojicu politických komentátorov
Facebook.com/SMER - SD

Na Leška podali trestné oznámenie za jeho výroky v kauze únosu Vietnamca o tom, že to bol štátom pripravený a zorganizovaný zločin a Smer sa na tom podieľal. 

Na Hudáka za to, že označil Smer za organizovanú zločineckú skupinu. V Havranovom prípade má ísť o tvrdenia, že Smer podporuje genocídu ukrajinského obyvateľstva, priblížil podpredseda strany Erik Kaliňák. Ide podľa neho o preukázateľné klamstvá.

"Podanie trestných oznámení netreba chápať ako útok na novinárov alebo médiá. Je to vecná kritika a hlavne nastavené zrkadlo, ktoré poukazuje na to, že v oblasti práce médií a novinárov by mali fungovať určité červené čiary, ktoré by sa za žiadnych okolností nemali prekračovať," skonštatoval Melicher. "Nemôžeme tolerovať to, keď o desiatkach tisíc ľudí šíria krivé obvinenie z toho, že schvaľujú genocídu," uviedol Melicher na tlačovom brífingu Smeru-SD pred generálnou prokuratúrou.

Komentátori podľa Kaliňáka vo svojich článkoch neuviedli dôkazy, ktoré by ich tvrdenia akokoľvek legitimizovali. Tvrdí, že sa tak dopustili trestného činu krivého obvinenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok