V Mexiku uniesli štyroch Američanov, FBI ponúka za ich vypátranie slušnú odmenu

ta3 čtk
6.3.2023 20:36

Na severovýchode Mexika uniesli štyroch Američanov, ktorí do krajiny prišli, aby si nakúpili lieky. Informoval o tom mexický prezident Andrés Manuel López Obrador.

V Mexiku uniesli štyroch Američanov, FBI ponúka za ich vypátranie slušnú odmenu
Facebook/FBI – Federal Bureau of Investigation (ilu)

Štvorica v piatok 3. marca cestovala cez pohraničné mesto Matamoros v bielom minivane, keď na nich začala strieľať skupina neznámych útočníkov. Potom ich posadili do auta a odišli s nimi preč, popísala BBC. K "neprijateľnému únosu" sa  vyjadril aj Biely dom, USA podľa neho celú situáciu pozorne sledujú.

"Došlo k stretu medzi dvoma skupinami a boli unesení," popísal mexický prezident na tlačovej konferencii. Pri incidente tiež prišiel o život jeden mexický občan. "Našou prioritou je teraz zaistiť, aby boli naši občania v bezpečí," doplnil americký veľvyslanec v Mexiku Ken Salazar. Na nájdení Američanov spolupracujú americkí spravodajcovia so svojimi mexickými kolegami.

Agentúra Reuters citovala nemenovaného mexického predstaviteľa, podľa ktorého sú unesenými traja muži a jedna žena. Severomexický štát Tamaulipas je jedným zo šiestich štátov v Mexiku, ktorý americká diplomacia neodporúča navštevovať kvôli "kriminalite a únosom". FBI ponúka odmenu 50.000 dolárov za informácie vedúce k návratu obetí a k zadržaniu únoscov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok