V Srbsku začnú Jovanovská s Hantuchovou

TASR, TA3
8.2.2013 14:57

Srbská jednotka Bojana Jovanovská a slovenská dvojka Daniela Hantuchová nastúpia v sobotu o 14.00 v Niši proti sebe v úvodnej dvojhre zápasu 1. kola svetovej skupiny tenisového Pohára federácie.

V Srbsku začnú Jovanovská s Hantuchovou
TA3

V druhom singli si na tvrdom povrchu RuKortHard v hale Čair zmerajú sily srbská dvojka Vesna Doloncová a slovenská jednotka Dominika Cibulková. Rozhodol o tom piatkový žreb v priestoroch mestskej radnice v Niši.

Nedeľňajší program otvorí o 12.00 súboj tímových jednotiek Jovanovskej a Cibulkovej, v záverečnej dvojhre sa predstavia Doloncová s Hantuchovou.
Do štvorhry predbežne nominoval srbský kapitán Dejan Vraneš Doloncovú s Aleksandrou Kruničovou, kapitán slovenského tímu Matej Lipták nahlásil pár Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová.

"Nie je dôležité v akom poradí sa zápasy hrajú, my chceme vyhrať a na to potrebujeme získať aspoň tri body," reagoval pre TASR bezprostredne po žrebe kapitán slovenského tímu Matej Lipták. Ten dal v pozícii slovenskej dvojky prednosť Hantuchovej pred Rybárikovou, hoci tá je v najnovšom vydaní svetového rebríčka vyššie postavenou hráčkou.

"Stavil som v tomto prípade na skúsenosť, Daniela má stále dobrú formu a odohrala viac fedcupových duelov," vysvetlil šéf ekipy. V debli sú predbežne nahlásené Rybáriková s Čepelovou. "Sú to členky tímu a v nedeľu možno dostanú príležitosť, mená sa však ešte môžu zmeniť podľa priebehu zápasu," dodal Lipták.

Srbky nastúpia bez dvoch bývalých svetových jednotiek Any Ivanovičovej s Jeleny Jankovičovej. Ivanovičová laboruje od Australian Open so zraneným ramenom, Jankovičová má problémy s brušným svalstvom. Hlavným rozhodcom duelu bude Češka Martina Lutková, úloh empajrových rozhodcov sa zhostia Britka Fiona Edwardsová a Francúz Emmanuel Joseph. Hrá sa s loptičkami značky Wilson US Open.

Víťaz zápasu nastúpi v aprílovom semifinále proti lepšiemu z dvojice Rusko - Japonsko.
Vo fedcupovej histórii pôjde už o štvrtý zápas medzi Slovenskom a Srbskom, tretí za posledné tri roky. Slovenky vedú vo vzájomnej bilancii 2:1.

V apríli 2010 zdolali Srbky na antuke v belehradskej Aréne 3:2 vďaka skvelým výkonom Hantuchovej, ktorá vyhrala obe dvojhry a po boku Magdalény Rybárikovej získala vo štvorhre tretí bod. O rok neskôr v bratislavskom NTC však slovenský tím prehral 2:3. Hantuchová s Rybárikovou vtedy v rozhodujúcej štvorhre proti páru Jankovičová, Kruničová nevyužili vedenie 6:2, 5:1 a 30:0.

1. kolo svetovej skupiny Pohára federácie:
Srbsko - SLOVENSKO
sobota 14.00:
Bojana Jovanovská - Daniela Hantuchová
Vesna Doloncová - Dominika Cibulková
nedeľa 12.00:
Jovanovská - Cibulková
Doloncová - Hantuchová
Doloncová, Aleksandra Kruničová -Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok