Martin nezaváhal v domácom súboji s Popradom a zvíťazil 3:1

SITA
4.11.2011 21:05

MHC Mountfield Martin - AutoFinance Poprad 3:1 (2:0, 0:1, 1:0).

Martin nezaváhal v domácom súboji s Popradom a zvíťazil 3:1

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 18. kolo:

MHC Mountfield Martin - AutoFinance Poprad 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Góly: 10. Macejka, 19. Martin Výborný (Miroslav Ižvolt, Macejka), 52. Matejka (J. Markovič, Škoda) - 37. Kraft (Hult, S.Takáč)
Vylúčení: 2:6 na 2 min, navyše: Kriška (Martin) 5+DKZ za údery, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali P. Grečko - Gajan, Gavalier, 1300 divákov

Zostavy:
Martin: M. Šimko - Zukal, Martin Výborný, L. Kozák, Brcko, Matejka, Obuch, Tupý, Perniš - Themár, Galamboš, J. Markovič - Škoda, Murček, Šišovský - Kriška, Vartovník, Škumát - Macejka, Miroslav Ižvolt, Sobota
Poprad: Melicherčík - A. Novotný, R. Suchý, Fabian, D. Brejčák, M. Šterbák, Malina, Kramár - P. Svitana, Škovira, Kuľha - A. Kroták, Vaic, Kmiť - Kraft, Hult, S. Takáč - Paločko, Homa, Achmetov

Favorizovaní Popradčania začali náporom a v prvej päťminútovke domáca obrana doslova "horela". V 4. min zahodil Svitana nemožné - sám pred brankárom Šimkom nedotiahol svoj blafák do gólového konca. O tri minúty neskôr pohrozil jedovatou strelou na opačnej strane Markovič. Nápor hostí pokračoval, v 7. min korčuľoval sám na domáceho brankára Vaic, ale ani on nepochodil. V 10. min hrali hostia presilovku, avšak ich nedorozumenie v obrannom pásme využil Macejka a otvoril skóre - 1:0. Martinčania potom prevzali iniciatívu, Murček v presilovke pálil vedľa bránky, ale 94 s pred prvým klaksónom vypracovali Macejka s Ižvoltom gólovú akciu pre Výborného, ktorý získal pre MHC dvojgólový náskok.

V druhej tretine búšili "kamzíci" do disciplinovanej obrany domácich, ktorí do bodky plnili trénerom Spišiakom naordinovanú defenzívnu taktiku. Brankár Šimko riešil niekedy i so šťastím príležitosti Popradčanov, ale na Kraftov náprah v 37. min bol prikrátky - 2:1.

V tretej tretine sa martinskí hokejisti vymanili z tlaku. Hokejové akcie sa potom striedali na oboch stranách. V 48. min mal Markovič na hokejke gólovú poistku, ale v dobrej pozícii prestrelil bránku. V protiútoku potom Hult neprestrelil Šimka. V 50. min sa zaskvel dobre chytajúci Šimko pri Krotákovom blafáku. V 52. min už Martinčania viedli o dva góly, keď Matejka najlepšie zareagoval na Škodom adresovaný puk pred bránkovisko - 3:1. Martinčania boli pri chuti a po strelách Matejku a Obucha zvonila žŕdka Melicherčíkovej bránky. Hostia potom zvierali domácich ako v kliešťach, ale výsledkom bola iba Krotákova strela do žŕdky, a tak Martin zvládol víťazne aj druhý domáci zápas za sebou.

Hlasy:
Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Som rád, že herný systém, ktorý sme zvolili proti nášmu súperovi, nám vyšiel. Pozorne sme bránili stredné pásmo a konečne sme boli efektívni v koncovke. Som spokojný aj s nasadením, bojovnosťou i výkonom brankára Šimka."

Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Zápas sme prehrali v prvej tretine. Také skúsené mužstvo predsa nemôže zahodiť tri vyložené šance, čo vyplývalo zo slabého dôrazu v koncovke. Okrem toho naši hráči málo korčuľovali. Súper nám strelil v tejto časti dva góly, potom bojoval, korčuľoval, a to na nás stačilo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok