Výsmech Lavrova na G20. V Dillí tvrdil, že Rusko sa snaží vojnu zastaviť

ta3 čtk
4.3.2023 16:57

Ruský minister zahraničia Sergej Lavrov si vo štvrtok pri jednej z diskusií na summite G20 v Dillí vyslúžil výsmech za svoje slová o vojne na Ukrajine. Ruskú inváziu totiž nazval "vojnou, ktorú sa snažíme zastaviť". Informovala o tom americká televízia CNN alebo britský denník The Guardian

Európa čoraz viac podlieha nacizmu, vyhlásil Lavrov
TASR/AP

"Vojna, ktorú sa snažíme zastaviť a ktorá sa proti nám začala za zneužitie ukrajinského ľudu, samozrejme ovplyvnila ruskú politiku, vrátane politiky energetickej," vyhlásil Lavrov, ktorého uprostred vety prerušil hlasný smiech z publika. Minister ale vo svojom vyhlásení pokračoval.

Rusko útokom na Ukrajinu z minuloročného 24. februára rozpútalo najhorší pozemný konflikt v Európe od konca druhej svetovej vojny. Podľa odhadov si už vyžiadal desaťtisíce mŕtvych na oboch stranách a vyhnal milióny ľudí z domovov. Bez ohľadu na tieto skutočnosti Moskva o svojej invázii oficiálne informuje ako o špeciálnej vojenskej operácii. Tvrdí, že chce oslobodiť ruskojazyčné obyvateľstvo a tiež Ukrajinu "denacifikovať" a "demilitarizovať". Na Ukrajine sa pokúsila anektovať ďalšie štyri oblasti, podobne ako na jar 2014 v rozpore s medzinárodným právom anektovala ukrajinský polostrov Krym.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok