Premiér odcestuje do Izraela. Stretne sa s predsedom vlády i prezidentom

ta3/TASR
3.3.2023 16:55

Dočasne poverený premiér Eduard Heger odcestuje v nedeľu na dvojdňovú pracovnú návštevu do Izraela. Stretne sa s izraelským prezidentom Isaacom Herzogom a predsedom vlády Benjaminom Netanjahuom. Rokovať budú o bilaterálnych vzťahoch a aktuálnej situácii vo svete. Informoval o tom tlačový odbor Úradu vlády SR.

Odvolávanie vlády
TASR/Martin Baumann

"Počas návštevy Izraela sa premiér stretne aj s ministrom zahraničných vecí Izraela Eli Cohenom a navštívi Weizmannov vedecký inštitút, ktorý patrí medzi najlepšie vedecké pracoviská na svete," priblížil.

Heger v Jeruzaleme navštívi tiež pamätník obetiam holokaustu Jad Vašem. "Jednou z úloh múzea je aj oceňovanie ľudí nežidovského pôvodu titulom Spravodliví medzi národmi, ktorí počas holokaustu nasadili svoje životy a zachránili prenasledovaných Židov pred smrťou. Mená záchrancov sú zvečnené na Čestnej stene v záhrade pamätníka. K 1. januáru 2022 bolo na Čestnej stene vyrytých 638 mien slovenských občanov," priblížil úrad vlády.

Do Izraela s premiérom odcestuje aj skupina vedcov zo slovenských univerzít. Vedci absolvujú program zameraný na prehĺbenie spolupráce vo vede a výskume medzi oboma krajinami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok