Inštruktor policajnej akadémie postrelil študentku. Polícia ho prepustila na slobodu

ta3/tvnoviny.sk, TASR
3.3.2023 13:09

Výcvik na Akadémii policajného zboru v Bratislave sa zmenil na miesto činu. Inštruktor údajne omylom postrelil študentku. Tá je momentálne v nemocnici. Muža zatkla polícia, no ešte vo štvrtok ho pustila na slobodu. Podľa informácii z tvnoviny.sk ho zatiaľ neobvinili.

Inštruktora, ktorý postrelil študentku, prepustili z policajnej cely
TASR - Michal Svítok

Portál tvnoviny.sk uvádza, že poďla rektorky Akadémie Policajného zboru Lucie Kurilovskej sa nevrátil do práce, ale čerpá dovolenku. Polícia danú udalosť vyšetruje ako ublíženie na zdraví, teda o závažnejší spôsob konania, kedy podozrivý porušil dôležitú povinnosť vyplývajúcu z jeho zamestnania, postavenia alebo funkcie uloženej podľa zákona. Hrozí mu jeden až päť rokov za mrežami.

Študentku prvého ročníka postrelil inštruktor počas výcviku. K udalosti došlo v stredu 1. marca. krátko po 16.00 h v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave. Študentku so zraneniami previezli do nemocnice. Pacientka je naďalej hospitalizovaná v nemocnici, potvrdila to hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. "Je pod stálym dohľadom našich zdravotníkov. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať bližšie informácie k zdravotnému stavu pacientky," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok