Golo diéta sľubuje výsledky do dvoch týždňov: Desať kíl dole a hladovať nebudete

TA3/zm
10.3.2023 16:00

Slovné spojenie Go lose weight, teda skratka GOLO, znamená choďte a schudnite. Vďaka tomuto redukčnému plánu sa vám to možno konečne podarí, a to do dvoch týždňov.

Golo diéta sľubuje výsledky do dvoch týždňov: Desať kíl dole a hladovať nebudete
Freepik

Golo diéta je veľmi populárna medzi celebritami, ale aj bežnými ženami. Niet divu, keď za prvých štrnásť dní môžete byť o ľahší o desať kíl!

Bielkovinová diéta

Nič zázračné Golo nevymyslelo, skrátka treba oveľa vyšší príjem bielkovín ako sacharidov. Cukry sú v podstate počas tejto diéty zakázané, pretože sa budete orientovať na to, aby ste mali v krvi nízku hladinu inzulínu, čo vám pomôže spaľovať tuky. Dobrá správa však je, že vďaka proteínom nebudete cítiť hlad, ako je to pri mnohých iných diétnych plánoch.

Prvá fáza

GOLO diéta má trvať 30 dní a každých 10 dní prechádzate do inej fázy. V tej prvej sa obmedzujete na jedle najviac, no zároveň aj najviac schudnete. Skladba jedál sa skladá z proteínov ako je mäso, ryby, vajíčka, mliečne výrobky, ale doplniť to môžete o zeleninu, ideálne s prevahou strukovín, ktoré sú tiež bohaté na bielkoviny.

Druhá fáza

Tukov sa pri Golo diéte báť nemusíte, len treba siahnuť po tých správnych, čo je úlohou druhej desaťdňovej etapy. Do jedálneho lístka zaraďujete k pôvodným potravinám aj ľanový či olivový olej, oriešky, avokádo. Ak sa vám to zdá jednoduché a tešíte sa, že sa nemusíte vôbec hýbať, počkajte si na tretiu fázu.

Tretia fáza

Hoci je pravda, že najviac schudnete počas prvých dní, ak chcete Golo diétu dotiahnuť do úspešného konca, mali by ste vydržať aj poslednú desiatku, počas ktorej sa na strave nič nemení. Pripomíname, že pečivo, sladkosti, alkohol a iné kalorické bomby sú zakázané. Povolený a priam žiaduci je v tejto etape však pohyb. Podľa odborníkov by ste aspoň týchto desať dní mali staviť na vytrvalostné športy, ako je plávanie, bicyklovanie, beh alebo aspoň dlhšia chôdza.

Témy: dieťa chudnutie
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok