Východ USA sa pripravuje na búrku, zrušili viac ako 2000 letov

TA3, TASR
8.2.2013 07:31

Severovýchodné pobrežie Spojených štátov sa pripravuje na búrku s výdatným snežením. Živel už ochromil leteckú dopravu. Letecké spoločnosti zrušili najmenej 2100 letov. Najviac snehu sa očakáva dnes v noci.

Východ USA sa pripravuje na búrku, zrušili viac ako 2000 letov
SITA

Búrka sprevádzaná výdatným snežením, ktorá by mala zasiahnuť väčšinu pobrežných oblastí na severovýchode USA, už spôsobila ochromenie leteckej dopravy v regióne, keď bolo na dnes zrušených najmenej 2100 letov. Informovala o tom agentúra AP.

Letecká spoločnosť United Airlines oznámila, že zrušila 900 letov v súvislosti s varovaním, ktoré vo štvrtok zverejnila národná meteorologická služba. Podľa nej sa dá očakávať, že v oblasti Bostonu môže napadnúť až 60 centimetrov snehu.

Aerolínie Delta zrušili 740 letov. American Airlines približne 200 letov. Najviac zasiahnutými letiskami sú Newark Liberty, newyorské letiská LaGuardia a JFK, ako i Loganovo letisko v Bostone. Varovania pred búrkou vydalo mesto New York, ako aj štáty v regióne Nové Anglicko.

Výdatne snežiť by malo začať v piatok ráno, pričom najviac snehu očakávajú v noci na sobotu. Pre pobrežné oblasti v štátoch Massachusetts a Connecticut a pre Long Island v New Yorku vyhlásili varovanie pred možnými záplavami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok