Rozsah nehody v Žiline by mohli úplne odstrániť v piatok

ta3 TASR
2.3.2023 12:56

Rozsah poškodení železničnej infraštruktúry po vykoľajení vlaku v stanici Žilina je značný. Potvrdila to hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Ria Feik Achbergerová. Dodala, že k úplnému odstráneniu nehody by mohlo dôjsť v piatok 3. marca.

Vykoľajený vlak v Žiline
TASR/Daniel Stehlík

"Aktuálne pripravujeme a zabezpečujeme všetky náhradné súčiastky na opravu. Ak sa počas odstraňovania nevyskytnú neočakávané okolnosti, k úplnému odstráneniu nehodovej udalosti by mohlo prísť počas piatka," konkretizovala hovorkyňa.

Cestujúcu verejnosť ŽSR prosí o strpenie meškaní pri odstraňovaní nehodovej udalosti. "V teréne pracujú zamestnanci ŽSR s maximálnym nasadením na čo najrýchlejšie odstránenie nehody," podotkla Feik Achbergerová.

Situácia v stanici Žilina je podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáša Kováča pokojná. Vlaky momentálne jazdia odklonom cez Budatínsku spojku, pričom dosahujú maximálne päť- až 15-minútové meškania. "Takéto meškania však v uzle Žilina posledné mesiace nie sú ničím výnimočným z dôvodu aktuálnej veľkej rekonštrukcie trate. Tá má priniesť výrazné zlepšenie priepustnosti tohto železničného uzla a zrýchlenie vlakových jázd," skonštatoval Kováč.

Priblížil, že vykoľajený vlak z miesta nehody odstránili o 3.20 h nadránom. "Výhybka je však zatiaľ ešte stále poškodená. Na trati prebiehajú opravné práce," uviedol hovorca ZSSK.

Vlak SuperCity Pendolino smerujúci z Prahy do Košíc sa v železničnej stanici v Žiline vykoľajil v stredu dopoludnia. Pri udalosti sa nikto nezranil. Dychová skúška u rušňovodiča bola negatívna. Železničná doprava na trase Žilina – Čadca bola po nehode zastavená.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok