FOTO: Vieme podrobnosti: Na škole pre policajtov inštruktor postrelil študentku, jej stav je vážny

ta3 tasr
1.3.2023 18:11

Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave v stredu inštruktor počas výcviku postrelil študentku prvého ročníka. So zraneniami ju previezli do nemocnice. Podľa informácií ta3 ju inštruktor postrelil do chrbta. Portál tvnoviny.sk informoval, že je vo vážnom stave.

Podľa informácií tvnoviny.sk je stav študentky vážny. Je v umelom spánku a má poškodený stavec. Zranenie chrbtice by mohlo mať trvalé následky.

K nehode malo podľa zdroja ta3 dôjsť v stredu o 16.13 h, dvadsaťročné dievča (M. H.) bolo pri vedomí, krvácalo z brušnej dutiny a necítilo si nohy. Previezli ju do Univerzitnej nemocnice na Kramároch. K nehode došlo tak, že inštruktor mal medzi strelivom aj jeden ostrý náboj.

"V rámci výcviku, ktorý študenti majú možnosť absolvovať vo voľnom čase, došlo k takejto nešťastnej udalosti, keď študentka bola postrelená inštruktorom," uviedla rektorka akadémie Lucia Kurilovská. Na miesto boli podľa jej slov okamžite zavolaní záchranári aj polícia. Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská potvrdila, že nemocnica v stredu poobede prijala osobu so strelnými poraneniami.

"Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc zranenej žene, ošetrili ju a transportovali do nemocnice," ozrejmila v stredu hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Prípadom sa zaoberá Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave III. "Keďže sa aktuálne na mieste vykonávajú prvotné úkony za účelom náležitého objasnenia skutkového stavu, nie je možné v súčasnom štádiu poskytnúť bližšie informácie," povedala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok