Tréner Galád označil zápas so Švajčiarmi za jeden z najlepších

TASR, TA3
7.2.2013 12:49

Nová garnitúra slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov po dvoch remízových rezultátoch s portugalskou dvadsiatkou nezľavila, čo sa týka výberu kvality súpera v príprave na kvalifikáciu ME 2015 a na februárový asociačný termín si dohodla "rande" s rovesníkmi zo Švajčiarska.

Po kvalitnom hernom a taktickom prejave zvíťazil tím Ivana Galáda v stredajšom prípravnom zápase vo Valencii 1:0 vďaka presnému zásahu útočníka Karola Mészárosa, kmeňového hráča Slovana Bratislava, ktorý bude na jar hosťovať vo ViOne Zlaté Moravce.

Kouč SR 21 Ivan Galád v rozhovore pre TASR uviedol, že triumf nad silným súperom si vysoko cení: "Nastúpili sme až so šiestimi ofenzívnymi hráčmi a mali sme výborný vstup do zápasu. Po šanci Mészárosa a následnom faule na tohto hráča sme kopali už v ôsmej minúte jedenástku, ktorú však Vojtuš nepremenil. Obe mužstvá predvádzali pekný futbal, nám sa po zmene strán podarilo streliť pekný gól po kombinačnej akcii. Zdolať vicemajstra Európy je veľká vec a mňa teší najmä spôsob, akým sme sa k víťazstvu prepracovali. Chlapci hrali oduševnene, bojovne a veľmi kvalitne. Dovolím si povedať, že to bol jeden z najlepších zápasov pod mojím vedením vrátane predošlého kvalifikačného cyklu. Sme na začiatku novej cesty a verím, že v takomto prístupe budú chlapci pokračovať."

Autor víťazného zásahu Karol Mészáros hovoril v podobnom duchu: "Sme radi, že sme porazili takého kvalitného súpera ako Švajčiarsko. Veľmi si ceníme toto víťazstvo, všetci chalani nechali na ihrisku srdce, takto sa hrá za Slovensko, takto sa hrajú medzinárodné zápasy. Sme šťastní, že sme vyhrali," cituje Mészárosa oficiálna internetová stránka SFZ.

Po súboji so Švajčiarmi preveria Slovákov rovesníci z Rakúska (21. marca) a Slovinska (25. marca) a výber Česka (23. apríla).

prípravný zápas - sumár:
Švajčiarsko 21 - SR 21  0:1 (0:0)
Gól: 68. Mészáros. Rozhodca: Estrada Fernandez (Šp.), ŽK SR: Hudák, Lalkovič
zostavy (+ striedania v tíme SR 21):
Švajčiarsko 21: Brecher - Kryeziu, Benito, Ben Khalifa, Djimsiti - Widmer, Buff, Ajeti, Brahimi - Drmič, Kasami
SR 21: Le Giang - Lobotka, Hudák, Ambra, Mazáň - Hrošovský (90.+1 Škriniar), Paur - Mészáros, Škvarka (46. Kochan), Vojtuš (46. Lalkovič) - Schranz (46. Oršula)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok