Na výbore pre médiá dochádzalo k slovným prestrelkám. Blaha odmietal zodpovednosť za útoky

ta3
28.2.2023 13:39

Výbor Národnej rady SR pre kultúru a médiá sa zaoberá útokmi na RTVS a jej moderátorku. Iniciovanie mimoriadneho rokovania oznámil predseda parlamentného výboru Kristián Čekovský. Prišiel naň aj poslanec Smeru Ľuboš Blaha.

"Na rokovaní sa zúčastní minister spravodlivosti Viliam Karas, štátny tajomník Ministerstva kultúry SR Radoslav Kutaš, prezident Policajného zboru SR Štefan Hamran, generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Anna Sámelová," informoval Čekovský.

Národná kriminálna agentúra začala trestné stíhanie vo veci vyhrážok voči redaktorke RTVS Marte Jančkárovej. Vec vyšetruje ako trestný čin nebezpečného vyhrážania. K výhražným e-mailom a telefonátu došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka SR Zuzana Čaputová, a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru-SD Ľuboš Blaha, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla.

Pozrite si, ako to na mieste vyzeralo.

Výbor pre médiá zasadá pre verbálne útoky na novinárov. ta3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok