Mesto Ružomberok podalo trestné oznámenie pre dodatok k novej plavárni

ta3 TASR
28.2.2023 13:05

Mesto Ružomberok a mestská spoločnosť CZT Ružomberok podali na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie pre podozrenie z možného spáchania trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Informoval o tom hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík. Dodal, že trestné oznámenie sa týka závažných zistení v oblasti spôsobu a okolností uzatvorenia dodatku k zmluve o diele, predmetom ktorej je výstavba novej mestskej plavárne.

Mesto Ružomberok podalo trestné oznámenie pre dodatok k novej plavárni
ta3 (ilu.)

"Dodatok k zmluve sa uzatvoril bez vedomia a súhlasu Mestského zastupiteľstva v Ružomberku," vysvetlil Miškovčík. Došlo ním k zvýšeniu vysúťaženej ceny diela z 7 151 562 eur bez DPH na 8 309 979 eur bez DPH. Ide teda o celkové zvýšenie o 1 158 416 eur.

Podľa primátora Ružomberka Ľubomíra Kubáňa hodnotia zvýšenie ceny diela ako odporujúce platnej právnej úprave, ekonomicky neopodstatnené a popierajúce základné zásady hospodárneho nakladania s mestským majetkom. "K jeho uzatvoreniu došlo napriek tomu, že financovanie zvýšenej ceny diela nebolo finančne zabezpečené," povedal Kubáň.

Ružomberské mestské zastupiteľstvo ešte 16. decembra minulého roka na mimoriadnom rokovaní poverilo primátora, aby zaviazal konateľov mestskej spoločnosti CZT k zrušeniu dodatku k zmluve o diele na výstavbu novej mestskej plavárne. Uznesenie vtedy jednohlasne podporilo všetkých 21 prítomných poslancov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok