NHL: McDavid strelil 50. gól v sezóne, Boston si predĺžil víťaznú sériu

ta3 tasr
28.2.2023 07:00

Kanadský hokejový útočník Connor McDavid sa stal prvým hráčom v prebiehajúcej sezóne NHL, ktorý strelil 50 gólov. V zápase proti Bostonu skóroval dvakrát, ale jeho Edmonton doma prehral 2:3. Bruins zvíťazili v siedmom zápase za sebou.

NHL: McDavid strelil 50. gól v sezóne, Boston si predĺžil víťaznú sériu
TASR/AP

Bruins potvrdili v súboji dvoch mužstiev s najvyšším počtom strelených gólov pozíciu najlepšieho tímu súťaže. Na jej čele majú 11-bodový náskok pred druhou Carolinou. Ich zápas na ľade Edmontonu znamenal aj konfrontáciu najlepších strelcov súťaže McDavida a Davida Pastrňáka. Zatiaľ čo McDavid dvomi presnými zásahmi zaokrúhlil svoj gólový súčet, Pastrňák, ktorý prihral na víťazný gól Pavla Zachu, ostal na 42 góloch. Kapitán Edmontonu zaznamenal v každom z uplynulých štyroch zápasov po dva presne zásahy.

Hráči Ottawy zdolali Detroit piatykrát z uplynulých šiestich zápasov. Na domácom ľade triumfovali 6:2. Štyrmi kanadskými bodmi sa na výsledku podieľal útočník Claude Giroux, ktorý k jednému gólu pridal tri asistencie. Bol to pre neho bodovo najlepší zápas od príchodu do Ottawy.

Hokejisti Vancouveru zvíťazili na ľade Dallasu 5:4 po predĺžení, víťazný gól strelil Andrej Kuzmenko. Pre "hviezdy" to bola šiesta prehra z predchádzajúcich siedmich zápasov. Z deviatich februárových stretnutí naplno bodovali iba v jednom, napriek tomu zostávajú v tabuľke Západnej konferencie tesne za najlepším tímom Vegas, ktorý má o jeden bod viac. Ani ten neuspel a prehra 0:3 na ľade Colorada bola pre Golden Knights tretia z uplynulých štyroch zápasov. Avalanche sa po šiestom víťazstve za sebou priblížila Vegas na rozdiel troch bodov. Dva góly Colorada strelil Mikko Rantanen, ktorý ako prvý hráč tímu a štvrtý v súťaži strelil 40 gólov v sezóne. Brankár Alexander Georgijev dosiahol tretie čisté konto v sezóne.

V súboji dvoch najslabších tímov Západnej konferencie zvíťazil Anaheim nad Chicagom 4:2. Po treťom víťazstve v rade zaostáva na poslednom mieste za Chicagom už iba o skóre. Blackhawks prehrali prvýkrát po piatich víťazstvách. Súboj priniesol konfrontáciu českých brankárov Lukáša Dostála a Petra Mrázka.

NHL - výsledky:

Ottawa - Detroit 6:2

Dallas - Vancouver 4:5 pp

Edmonton - Boston 2:3

Colorado - Vegas 3:0

Anaheim - Chicago 4:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok