Šéf vagnerovcov vyhlásil súťaž. Chce stvoriť ruského konkurenta Youtubu

ta3 tasr
27.2.2023 21:49

Šéf ruskej súkromnej polovojenskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin sa rozhodol financovať súťaž na vytvorenie ruského konkurenta streamovacej platformy YouTube. Informuje o tom v pondelok stanica Sky News.

Šéf Vagnerovej skupiny kritizoval bohatých Rusov za to, že nepomáhajú vo vojne
AP

Prigožin, ktorého vagnerovci bojujúci na strane Ruska na Ukrajine a sú kombináciou žoldnierov a trestancov, chce teraz svoje pole pôsobnosti rozšíriť aj na technologický sektor. Rozhodol sa totiž zafinancovať programátorov a vytvoriť vlastnú streamovaciu platformu. Zmienený YouTube obvinil z toho, že "dusí ruských programátorov". Nová platforma podľa jeho slov oslobodí ruské kanály zdieľajúce videá z "informačného väzenia".

"Financujem súťaž s názvom Video Revolution, ktorej cieľom je ukázať obyvateľom Ruskej federácie aj celého sveta, že v Rusku je obrovské množstvo programátorov a iných odborníkov, ktorí sú schopní vytvoriť a odprezentovať tzv. video hosting, ktorý nie je menej atraktívny než YouTube," uviedol Prigožin na platforme Telegram. "Dúfam, že potom byrokrati pochopia, že predlžovaním života (platformy) YouTube dusia ruských programátorov," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok