Manchester United vyhral Ligový pohár a získal prvú trofej od roku 2017

ta3 TASR
26.2.2023 19:55

Futbalisti Manchestru United vyhrali v nedeľňajšom finále anglického Ligového pohára nad Newcastlom 2:0. Získali tak prvú trofej od triumfu vo finále Európskej ligy v roku 2017. Presne pred šiestimi rokmi zvíťazili aj vo finále rovnakej súťaže nad Southamptonom 3:2. Na súpiske Newcastlu chýbal slovenský brankár Martin Dúbravka.

Manchester United vyhral Ligový pohár a získal prvú trofej od roku 2017
TASR/AP

Zápas sa začal vo vysokom tempe a obe strany si vytvárali šance. Ako prvý skóroval Casemiro po centri z priameho kopu v podaní Lukea Shawa. O šesť minút neskôr tečoval strelu Marcusa Rashforda na hranici malého vápna Sven Botman a ManUtd viedol 2:0. Botman sa stal prvým hráčom s vlastným gólom vo finále súťaže od roku 2005. Aj druhé dejstvo začali hráči na oboch stranách aktívne a po hodine hry dostal Newcastle súpera pod väčší tlak. Hra sa ku koncu riadneho hracieho času upokojila, "magpies" v závere síce opäť hrozili, no neskórovali. Klub tak stále čaká na svoju prvú trofej od roku 1969.  

Dvoma elitnými zákrokmi sa v závere oboch dejstiev blysol proti "červeným diablom" tretí brankár Loris Karius. Ten dostal šancu namiesto suspendovaného Nicka Popea a Dúbravku, ktorý nastúpil v Ligovom pohári za ManUtd v osemfinále proti Burnley (2:0) a v kole predtým proti Aston Ville (4:2). Karius chytal naposledy v Bundeslige za Union Berlín vo februári 2021. V nedeľu si mierne napravil reputáciu z nevydareného vystúpenia v drese Liverpoolu proti Realu Madrid vo finále Ligy majstrov 2018.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok