NAKA začala trestné stíhanie pre vyhrážky voči redaktorke RTVS

ta3 TASR
26.2.2023 18:50

Národná kriminálna agentúra začala trestné stíhanie vo veci vyhrážok voči redaktorke RTVS. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Vec vyšetruje ako trestný čin nebezpečného vyhrážania. "V tejto chvíli nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedla.

V Bratislave sledoval ženy a sexuálne sa ukájal. Dolapili Čecha, ktorý sa dopustil série trestných činov
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

RTVS informovala, že moderátorke Sobotných dialógov Marte Jančkárovej sa neznáme osoby vyhrážajú mimoriadne vulgárnym a agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou, mučením, hromadným znásilnením či ublížením jej rodinným príslušníkom. Avizovala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

K výhražným e-mailom a telefonátu došlo podľa RTVS po minulotýždňovej relácii Sobotné dialógy, ktorej hostkou bola prezidentka SR Zuzana Čaputová a po relácii odvysielanej 25. februára, do ktorej sa dostavil namiesto pozvaného politika Smeru-SD Mariána Kéryho nepozvaný politik Smeru-SD Ľuboš Blaha, čo RTVS odmietla a uplatnila štandardný postup tzv. prázdneho kresla.

Telerozhlas upozornil politických predstaviteľov strán na možnú súvislosť týchto výhražných e-mailov so zvyšujúcou sa agresivitou komunikácie vo verejnom priestore a šírením nenávisti voči novinárom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok