Kéry odmietol spojenie Smeru s vraždou Kuciaka. Právo je jedna vec, spravodlivosť druhá, uviedol Kyselica

ta3
26.2.2023 13:13

Pred piatimi rokmi otriasla Slovenskom vražda Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Pred rokom zaútočila Ruská federácia na nášho východného suseda, Ukrajinu. Čo na to politici? Hosťami v relácii V politike boli poslanci Jana Bittó Cigániková (SaS), Lukáš Kyselica (OĽANO), Marián Kéry (Smer-SD) a Milan Majerský (KDH).

Ukrajina a Slovensko

„Počúvali sme ukrajinských politikov a vojenských predstaviteľov,“ povedal Marián Kéry, predseda zahraničného výboru, o vyjadreniach strany Smer-SD na margo Ukrajiny. Priznal sa, že to sám neočakával, ale upozornil, že nie je jediný, kto sa mýlil. „V čom sa mám ospravedlniť?“ čudoval sa. „Ja môžem povedať, že som sa mýlil, ospravedlňujem sa, že som sa mýlil,“ vyhradil sa Kéry.

„Dlhodobo Rusi na hraniciach zhromažďovali vojská, bolo evidentné, čo sa mohlo stať,“ povedala Jana Bittó Cigániková, poslankyňa NR SR za stranu SaS. „Ukrajinci sa do poslednej minúty snažili o mierovú cestu,“ pokračovala. Myslí si, že politici zo strany Smer-SD o tejto snahe vedeli. „Ich fandenie Rusku predčilo evidentné dôkazy o vojne,“ dodala.

Lukáš Kyselica, poslanec NR SR za stranu OĽANO, neočakával útok Ruska na Ukrajinu. „Čakal som, že Rusko by časť územia nejakým spôsobom okupovalo,“ spomínal. Vojnu považuje za veľkú tragédiu. Je za vstup Ukrajiny do Európskej únie, členstvo v NATO považuje Kyselica za zložitejšie.

„Ukrajina určite patrí do Európskej únie,“ myslí si Milan Majerský, predseda strany KDH. Poďakoval Slovákom za súcit, ktorý vyjadrili utečencom z Ukrajiny a odsúdil útok Vladimira Putina na našich susedov. „Je to niečo nemysliteľné,“ skonštatoval. „Ukrajine želáme, aby mala nárok na územnú celistvosť a aby bola opäť slobodnou krajinou,“ dodal Majerský.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok