Duda a Zelenskyj: Ruská invázia zjednotila Ukrajincov a Poliakov

ta3 tasr
25.2.2023 08:37

Ruská invázia na Ukrajinu zjednotila Poliakov a Ukrajincov. Uvideli to v piatok to v televíznom rozhovore prezidenti Ukrajiny a Poľska - Volodymyr Zelenskyj a Andrzej Duda. Informuje agentúra PAP.

Zelenskyj je po návšteve Spojených štátov späť v Kyjeve
AP

Spoločným rozhovorom pre poľskú stanicu Polsat si obaja prezidenti pripomenuli prvé výročie začiatku ruskej invázie na Ukrajinu. Poliakom zároveň vyslovili vďaku za podporu, ktorú preukázali Ukrajincom utekajúcim pred vojnou.

"Tieto tragické dni Poliakov a Ukrajincov zjednotili. Poliaci v skúške obstáli a urobili správnu vec, keď to ich susedia potrebovali," vyhlásili prezidenti.

Zelenskyj uviedol, že je šťastný, že Ukrajina má aj takých susedov, ako je Poľsko. Poďakoval tiež poľským občanom, premiérovi aj vláde. "Našťastie Ukrajina nesusedí len s Ruskom, ale má aj ďalších susedov, z ktorých sa vykľuli praví priatelia," vyhlásil Duda.

Agentúra AP pripomína, že Varšava je jedným z najaktívnejších podporovateľov Ukrajiny, pričom na európske krajiny vyvíjala tlak, aby Kyjevu poskytli tanky Leopard 2 a 1 nemeckej výroby, s čím napokon súhlasilo aj Nemecko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok