Levočská samospráva čelí konfliktu záujmov. Jeden z poslancov je majiteľom televízie, ktorá je napojená na mestský rozpočet

ta3
23.2.2023 14:24

Levočská samospráva čelí konfliktu záujmov. Jeden z poslancov je zároveň majiteľom lokálnej televízie. Tá je napojená na mestský rozpočet, o ktorom on sám každý rok spolurozhoduje. V posledných voľbách kandidoval na primátora. Vo svojej televízii odvysielal volebnú diskusiu, v ktorej sa aj on sám prezentoval. Zaoberala sa tým Rada pre mediálne služby, ktorej rozhodovanie však poslanec zmaril.

Trvá to už druhé volebné obdobie. Majiteľ súkromnej lokálnej Televízie Levoča je zároveň aj mestským poslancom. Spolurozhoduje teda o rozpočte, od ktorého je jeho firma závislá.

K situácii v Levoči sa vyjadril aj analytik Transparency International Slovensko, Ľuboš Kostelanský: "Situácia v Levoči z nášho pohľadu nie je šťastná. Myslíme si, že dotyčný novinár a poslanec je dlhodobo v konflite záujmov z oboch strán. Teda jednak ako novinár a jednak ako poslanec."

Mesto platí Televízii Levoča aktuálne mesačne vyše 3400 eur. Televízia za to vysiela spravodajstvo o dianí v meste a samospráve.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok