Liga majstrov: Inter Miláno zvíťazilo nad Portom, Lipsko remizovalo s Manchestrom City

ta3 tasr
22.2.2023 23:03

Futbalisti Interu Miláno v zostave so slovenským obrancom Milanom Škriniarom zvíťazili v úvodnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov nad FC Porto 1:0. O triumfe domácich rozhodol v 86. minúte striedajúci Romelu Lukaku. Lipsko remizovalo s Manchestrom City 1:1. Odvety sú na programe v utorok 14. marca.

Liga majstrov: Inter Miláno zvíťazilo nad Portom, Lipsko remizovalo s Manchestrom City
TASR/AP

Na začiatku duelu medzi Interom a Portom sa dianie odohrávalo medzi šestnástkami. V 13. minúte sa po centri z ľavej strany dostal k lopte Lautaro Martinez, no hlavičke kapitána Interu chýbala presnosť. V 20. minúte vystrašil Dioga Costu motor domáceho stredu poľa Hakan Calhanoglu, brankár Porta musel jeho strelu vyraziť na roh. V závere polčasu hostia zvýšili aktivitu a po prudkej strele Marka Grujiča sa mohli ujať vedenia, no srbský reprezentant trafil iba do nôh brankára Andreho Onanu. 

V nadstavenom čase podržal hostí Diogo Costa, ktorý vytesnil hlavičku Alessandra Bastoniho na roh. V 55. minúte sa po rýchlej akcii hostí ocitol v dobrej pozícii Mahdi Taremi, jeho strelu z prvej však Onana zneškodnil. Hostia dohrávali od 78. minúty bez vylúčeného Otavia a v závere neodolali náporu Interu. Lukaku v 86. minúte po rohu trafil najskôr žrď, no z dorážky sa už nemýlil. Inter tak ukončil 22-zápasovú sériu portugalského šampióna bez prehry.  

Hráči Manchestru City v úvodnom dejstve kontrolovali vývoj zápasu a z prvej vážnejšej šance udreli. Jack Grealish využil chybnú rozohrávku domácich a našiel v šestnástke Ryana Mahreza, ktorý v 27. minúte strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal Janisa Blaswicha. Aktívny Grealish robil obrane Lipska problémy, po jeho ďalšej akcii sa ocitol v dobrej pozícii Erling Haaland, no Blaswich si s jeho pokusom poradil. Na začiatku druhého polčasu mohol vyrovnať striedajúci Benjamin Henrichs, no zoči-voči Edersonovi neuspel. V 70. minúte sa však Lipsko dočkalo vyrovnania, keď Ederson podbehol rohový kop a chorvátsky stopér Joško Gvardiol poslal loptu do opustenej bránky.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok