Čo dokáže kola: Pripravte si z nej dokonalú marinádu na mäso

TA3/zm
1.3.2023 08:00

Kolové nápoje nemusíte len piť. Dokonca nehovoríme o ich využití ani v prípade upratovania, ako sú dobre známe. Pripravte si z hnedého bublinkového nápoja netradičnú, no o to chutnejšiu marinádu na mäso.

Čo dokáže kola: Pripravte si z nej dokonalú marinádu na mäso
Pexels

Kombinácia sladkej chute a bubliniek dokáže s mäsom divy. Vyskúšajte namarinovať steaky do koly.

Krehké mäso

Kolové nápoje obsahujú kyselinu fosforečnú, ktorá má na mäso ten vplyv, že zjemnie a skrehne. Práve preto je tento legendárny hnedý nápoj skvelou kombináciou k steakom, teda k tuhšiemu mäsu. Samozrejme, samotná kola nestačí. Mäso namočené len v tejto limonáde by nechutilo dobre, potrebné sú aj ďalšie ingrediencie.

Sladko-slané kombinácie

Cukor, ktorý je v kole obsiahnutý, vytvorí na akomkoľvek mäse chrumkavú a chutnú kôrku. Len sladká chuť však nestačí a potrebné je pridať do takejto marinády aj slanú zložku. Ideálna je sójová omáčka, vďaka ktorej steak získa ázijský nádych, podobný ako pri použití teriyaki omáčky. No zároveň sa výsledok chuťovo podobá aj netradičnej barbecue príchuti.    

V marináde z koly by nemal chýbať tiež cesnak, použiť môžete aj citrónovú šťavu, horčicu alebo chilli.

Zásady marinády

Príprava kolovej marinády je veľmi jednoduchá a prakticky ňou nemáte čo pokaziť. Už len preto, že jej chuť je natoľko univerzálna, že sa hodí k akémukoľvek steaku, či už sa chystáte pripravovať kurací, bravčový alebo aj hovädzí. Jediné, čo si musíte sledovať je čas. Mäso nechajte v náleve maximálne osem hodín, inak by sa omáčkou nasiaklo príliš a výsledok by mohol pripomínať kašovitú hmotu.  

Témy: mäso jedlo
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok