Ukrajinský štáb priznal, že Rusi obkľúčili Bachmut aj zo severozápadu, píše BBC

TA3 ČTK
22.2.2023 08:08

Ukrajinskí obrancovia za uplynulý deň odrazili ruské útoky pri siedmich obciach v Luhanskej a Doneckej oblasti na východe Ukrajiny, oznámil v stredu vo svojej rannej správe ukrajinský generálny štáb.

Ukrajinský štáb priznal, že Rusi obkľúčili Bachmut aj zo severozápadu, píše BBC
TASR/AP

V podstate priznáva, že Rusi obkľúčili Bachmut nielen z východu, juhu a severu, ale aj zo severozápadu, poznamenala k informáciám ukrajinského velenia stanica BBC na svojom ruskojazyčnom webe. "Počas uplynulého dňa jednotky ukrajinských obranných síl odrazili útoky okupantov v oblastiach obcí Kuzemivka a Dibrova v Luhanskej oblasti a Fedorivka, Jahidne, Berchivka, Bachmut a Kurdjumivka v Doneckej oblasti," vymenúva ukrajinský generálny štáb.

Práve z tohto zoznamu BBC vo svojom konštatovaní vychádza a upozorňuje, že medzi spomínanými obcami, u ktorých Ukrajinci hlásia odrazenie ruských útokov, je aj dedina pri severozápadnom okraji Bachmutu. Ten je jedným zo súčasných ohnísk vojny a odohrávajú sa tam jedny z najťažších bojov konfliktu, ktorý pred takmer rokom rozpútala Moskva svojou inváziou na Ukrajinu.

Jahidne je malá dedina priliehajúca k severozápadnému okraju Bachmutu, Berchivka sa nachádza kúsok od nej, poznamenáva BBC a upozorňuje, že ukrajinský generálny štáb vo svojom utorkovom prehľade spomenul iba odrazenie útoku pri Berchivke. O dobytí neďalekej dediny Paraskovijivka na križovatke ciest vedúcich do Bachmutu zo severu a severozápadu informovali ruské zdroje minulý týždeň, píše BBC.

Ukrajinský generálny štáb okrem iného uvádza, že ruské invázne sily sa naďalej sústreďujú na útočné operácie v smeroch na Kupjansk v Charkovskej oblasti a Lyman, Bachmut, Avdijivku a Šachtarsk v Doneckej oblasti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok