Ukrajinský predstaviteľ reagoval na Putinov prejav: Nachádza sa v úplne inej realite

TA3 ČTK
21.2.2023 12:44

Utorkový prejav ruského prezidenta Vladimira Putina ukázal, že šéf Kremľa stratil kontakt s realitou, povedal agentúre Reuters poradca šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Mychajlo Podoljak. Na Twitteri napísal, že Putin "verejne demonštroval svoju bezvýznamnosť a zmätenosť".

Ukrajinský predstaviteľ reagoval na Putinov prejav: Nachádza sa v úplne inej realite
TASR/AP

Ruský prezident vo svojom prejave o stave krajiny okrem iného znovu obviňoval Západ z rozpútania vojny na Ukrajine, ktorú vojensky napadlo Rusko pred takmer rokom. "Nachádza sa v úplne inej realite, kde nie je možné viesť dialóg o spravodlivosti a medzinárodnom práve," povedal poradca ukrajinského prezidenta agentúre Reuters. 

"Putin verejne demonštroval svoju bezvýznamnosť a zmätenosť. Zdôraznil, že Ruská federácia je 'v tajge slepej uličky', nemá a nebude mať žiadne perspektívne riešenie. Pretože všade sú 'nacisti, marťania a konšpiračné teórie'," napísal Podoljak na Twitteri.

Ruský prezident v utorok okrem iného znovu obvinil z konfliktu na Ukrajine Západ. Rusko sa naopak snažilo situáciu na Ukrajine vyriešiť mierovými prostriedkami a vojnu zastaviť, vyhlásil Putin, na ktorého príkaz Rusko pred takmer rokom začalo nevyprovokovanú inváziu do susednej krajiny. V roku 2014 Moskva v rozpore s medzinárodným právom anektovala ukrajinský polostrov Krym a tiež podporila povstanie proruských separatistov na východe Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok