Nestrašme ľudí, povedal o elektromobilite Bilčík. Uhrík by to nechal na voľnom trhu

ta3
20.2.2023 21:10

Po prvom januári 2035 si už nové auto s benzínovým, alebo dieselovým spaľovacím motorom nekúpite. Definitívne o tom rozhodol Európsky parlament. Čo to znamená pre naše postavenie automobilovej veľmoci? Odpovedali poslanci Európskeho parlamentu Katarína Roth Neveďalová (Smer-SD), Vladimír Bilčík (Modrá koalícia) a Milan Uhrík (Republika).

20230220_tema_dna_2.jpg
TA3

Ako hlasovali?

Vladimír Bilčík, poslanec Európskeho parlamentu, hlasoval za spomínaný zákaz predaja vozidiel s benzínovým alebo dieselovým motorom. „Chcem chrániť automobilový priemysel na Slovensku,“ povedal. Elektromobilitu považuje za spôsob, ako si Slovensko udrží svoju dominanciu vo výrobe áut. Katarína Roth Neveďalová, poslankyňa Európskeho parlamentu, takisto hlasovala za. Vyzdvihla najmä dôležitosť životného prostredia. Milan Uhrík, poslanec Európskeho parlamentu, hlasoval proti. Ako dôvod uviedol, že chce, aby bola Európa a Slovensko naďalej hospodársky konkurencieschopná.

Budúcnosť nášho priemyslu

Uhrík by si v budúcnosti elektromobil kúpil. „Musí sa najskôr stabilizovať technológia, uvidíme čo budú tie batérie robiť cez zimu,“ povedal. Myslí si, že zákaz je cestou k likvidácii automobiliek na Slovensku, za riešenie Uhrík považuje voľnú ruku trhu, ktorá podľa neho rozhodne, či chcú ľudia elektromobily.

„Myslím si, že je to v záujme nášho automobilového priemyslu,“ povedal Bilčík. „Ak chceme ostať veľmocou vo výrobe áut, musíme ísť modernou cestou a musíme sa posunúť,“ pokračoval. Nepovažuje za zodpovedné strašiť ľudí zákazom, keďže druhotný obchod s autami na benzín a diesel bude naďalej fungovať. „Ak chceme svetovo konkurovať, tak musíme prejsť na elektromobilitu,“ dodal.

„K čistým elektromobilom sa nedopracujeme vôbec,“ myslí si Roth Neveďalová. Príčinou je podľa nej momentálny problém s recykláciou batérií, keďže vraj nie sú recyklovateľné. „Budeme mať aj iné alternatívne zdroje pre autá, ako je plyn,“ uviedla. Považuje za dôležité, že v návrhu je uvedené, že sa nebudeme brániť iným alternatívnym zdrojom. „Dôležité je, aby sme nezaostávali,“ dodala.

Hosťom druhej časti relácie Téma dňa bol Alexander Matušek, prezident zväzu automobilového priemyslu SR. Celú reláciu nájdete v archíve.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok