Pozostatky futbalistu Atsua, ktorý zahynul pri zemetrasení v Turecku, sú už v Ghane

ta3 TASR
20.2.2023 16:28

Telo ghanského futbalistu Christiana Atsua, ktorý zahynul pri zemetrasení v Turecku, repatriovali do Ghany. Rakva s telesnými pozostatkami dorazila do hlavného mesta Akkra. Uviedol to ghanský viceprezident Mahamudu Bawumia, ktorý viedol vládnu delegáciu.

Turecký klub Hatayspor nepotvrdil informáciu, že ich futbalistu Atsua našli pod troskami budovy
TASR/AP

Atsuovo telo previezli lietadlom spoločnosti Turkish Airlines a sprevádzali ho členovia rodiny a ghanský veľvyslanec v Turecku. "Táto strata je veľmi bolestivá a pre Ghanu je to smutný deň. Všetci sme sa modlili. Žili sme v nádeji každý deň, ktorý uplynul. Boh však vie najlepšie," povedal Bawumia.

Deň po zemetrasení sa objavili informácie, že Atsua našli v troskách živého, avšak boli nepravdivé. Bawumia prisľúbil, že Atsu bude mať dôstojný pohreb. Ghanská futbalová asociácia nariadila, aby sa v sobotu začal každý profesionálny zápas v západoafrickej krajine minútou ticha na počesť tridsaťjedenročného futbalistu. Zosnulého Atsua si už uctil jeho krajan Mohammed Kudus, ktorý v nedeľu po góle za Ajax Amsterdam do siete Sparty Rotterdam (4:0) ukázal pod dresom biele tričko s nápisom "R.I.P. Atsu".

Atsua našli mŕtveho v troskách luxusnej 12-poschodovej budovy v juhotureckom meste Antakya v sobotu, takmer dva týždne po tom, čo Turecko a Sýriu zasiahlo ničivé zemetrasenie. To si vyžiadalo takmer 47 000 životov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok