Mladý muž sa prechádzal po diaľnici. Zrazilo ho auto, zraneniam na mieste podľahol

ta3 TASR
20.2.2023 12:28

Polícia vyšetruje okolnosti tragickej nehody na diaľnici R1 pri obci Vlčkovce neďaleko Trnavy, pri ktorej zomrel 20-ročný muž. Krátko po 17.00 h v nedeľu 19. februára mal prechádzať cez frekventovanú diaľnicu smerom na čerpaciu stanicu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová. Vo veci bolo začaté i trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Vodiči, pripravte sa na zdržanie. Kolóny sa tvoria v tuneli Sitina i na D1
TASR/Michal Svítok (Ilustračné)

"Prechádzajúci vodič na aute Toyota mladíka najskôr zachytil ľavou prednou časťou vozidla. Muž skončil v ľavom jazdnom pruhu, kde došlo k stretu s ďalšími prechádzajúcimi autami. Chodec svojim zraneniam na mieste podľahol," opísala Antalová. Policajti podrobili vodičov dychovým skúškam, ktoré alkohol nepotvrdili. To, či mohol byť mladík pod vplyvom alkoholu, budú zisťovať znaleckým skúmaním. Na miesto policajti privolali aj znalca z odboru cestná doprava.   

Polícia upozorňuje, že pohyb chodcov po diaľnici je neprípustný. "Je to najmä nesmierne nebezpečné. Vodiči smú po nej jazdiť vyššou rýchlosťou, čo, samozrejme, predlžuje ich brzdnú dráhu. Nehovoriac o tom, že za zníženej viditeľnosti a v tmavom oblečení je veľmi malá šanca, že si vás vodič dostatočne skoro všimne a stihne zareagovať. Prechádzka po diaľnici vás tak môže stáť to najcennejšie, váš život," dodala hovorkyňa.  

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok