FOTO: Antetokounmpov tím triumfoval na All Star Game proti výberu LeBrona

ta3 TASR
20.2.2023 10:54

Víťazom All Star Game basketbalovej NBA sa v Salt Lake City stal Tím Jannisa Antetokounmpa, ktorý zvíťazil nad výberom LeBrona Jamesa 184:175. Najlepším strelcom duelu bol Jayson Tatum z víťazného mužstva, ktorý dal 55 bodov a vylepšil tak o tri body rekord podujatia.

Antentokunmpov tím triumfoval na All Star Game proti výberu LeBrona
TASR/AP

James si pripísal vôbec prvú prehru zo šiestich duelov, v ktorých plnil úlohu kapitána. Obaja lídri tímov však tentokrát ustúpili do úzadia, keďže ich trápia zranenia. Grécky ťahúň Milwaukee Antetokunmpo odohral iba jeden útok, dal dvojbodový kôš a pre problémy so zápästím už do hry nezasiahol. James sa predstavil iba v prvom polčase a dal 13 bodov, krídelník Lakers má problém s rukou. 

Diváci v Utahu tak mohli sledovať predovšetkým  strelecký súboj spoluhráčov z tímu lídra ligy Bostonu, ktorí tentokrát nastúpili na opačných stranách. Tatum dal 27 zo svojich 55 bodov v tretej štvrtine a prekonal Anthonyho Davisa, ktorý nazbieral 52 bodov v roku 2017. 

"Neplánoval som to, ale v polovici štvrtej štvrtiny mi Damian Lillard povedal, že idem na rekord a že nech sa snažím. Veľmi si vážim cenu MVP duelu. Prvýkrát som All Star Game hral v Chicagu v roku 2020, keď ju pomenovali na počesť Kobeho Bryanta. Vtedy som si povedal, že ju raz musím získať," priznal Tatum podľa ESPN.  

Jaylen Brown viedol Tím LeBrona s 35 bodmi a 14 doskokmi. "Bola to zábava, sme ako bratia. Doťahovali sme sa. Niekedy som mal pocit, že sme na ihrisku iba my dvaja," povedal o súperení s Tatumom krídelník Celtics.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok