NHL: Zápas pod holým nebom pre Carolinu, duel sledovalo takmer 60-tisíc divákov

TA3 TASR
19.2.2023 07:11

Hokejisti New Jersey Devils triumfovali v zámorskej NHL na ľade Pittsburghu 5:2. V drese hostí sa bodovo presadil aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý zaznamenal asistenciu pri prvom góle svojho tímu.

NHL: Zápas pod holým nebom pre Carolinu, duel sledovalo takmer 60-tisíc divákov
TASR/AP

Prvou hviezdou zápasu bol Švajčiar Nico Hischier. Strelil dva góly, vrátane svojho 100. v profilige a pridal dve asistencie. Dvadsaťštyriročný útočník odohral 354 zápasov, štyri body v jednom stretnutí nazbieral po prvý raz. "Snažím sa len pomáhať tímu. Niekedy to ide lepšie, niekedy nie. Ale dosiahnuť sto gólov v tejto súťaži je niečo skvelé. Určite na tento večer nikdy nezabudnem," citovala kapitána Devils oficiálna webová stránka súťaže. Tatar odohral takmer 17 minút, okrem asistencie si pripísal aj dva plusové body. Brankára súpera ohrozil tromi strelami.

Duel Caroliny Hurricanes s Washingtonom Capitals sa hral pod holým nebom v rámci série Navy Federal Credit Union NHL Stadium Series. Táto konfrontácia dopadla lepšie pre domácich, ktorí na štadióne Carter-Finley triumfovali pred 56.961 divákmi 4:1. Martin Nečas zaznamenal gól a dve asistencie a jeho spoluhráči Jesperi Kotkaniemi a Teuvo Teravainen zaznamenali gól a asistenciu. Domácim po každom góle zahrala dychová kapela North Carolina State University oslavný song. Hurricanes zvíťazili v treťom zápase v rade. V drese hostí odohral slovenský obranca Martin Fehérváry 18:24 minút, pripísal si jednu strelu na bránku a rozdal štyri bodyčeky.  

V noci na nedeľu pútalo v NHL aj kanadské derby medzi Torontom a Montrealom. Za domácich si odbil premiéru Ryan O'Reilly, ktorý prišiel do tímu počas soboty zo St. Louis a pripísal si asistenciu. "Je to niečo ako ísť do studenej vody. Je lepšie do nej skočiť po hlave, ako ísť po špičkách. Bolo to trochu extrémne. Ale prišiel som sem hrať hokej. Zatiaľ je to skvelé," uviedla nová posila Toronta pre nhl.com.

Zaujímavý priebeh mal duel medzi Los Angeles a Arizonou. Domáci viedli po 1. tretine 5:1, ale potom sa v riadnom hracom čase presadili už len hostia a vyrovnali na 5:5. Domáci však napokon triumfovali po nájazdoch. V zostave Tampy stále absentuje zranený obranca Erik Černák, jeho tím prehral na klzisku Vegas 4:5.  

Výsledky zápasov NHL

Nashville - Florida 7:3

St. Louis - Colorado 1:4

Boston - NY Islanders 6:2

Pittsburgh - New Jersey 2:5

Dallas - Columbus 1:4

Toronto - Montreal 5:1

Carolina - Washington 4:1

Calgary - NY Rangers 3:2 pp

Vancouver - Philadelphia 6:2

LA Kings - Arizona 6:5 pp a sn

San Jose - Buffalo 2:4

Seattle - Detroit 4:2

Vegas - Tampa 5:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok