Arsenal je späť na čele tabuľky Premier League. Kanonieri triumfovali na pôde Aston Villy

ta3 TASR
18.2.2023 15:48

Futbalisti Arsenalu Londýn triumfovali v zápase 24. kola Premier League na ihrisku jedenástej Aston Villy 4:2. Hostia sa vďaka triumfu dostali späť na čelo tabuľky s náskokom troch bodov pred druhým Manchestrom City, ktorý hral neskôr v sobotu na pôde Nottinghamu Forest.

Arsenal je späť na čele tabuľky Premier League. Kanonieri triumfovali na pôde Aston Villy
TASR/AP

"Kanonieri" prehrával už od 6. minúty, keď Ollie Watkins krížnou strelou nedal šancu brankárovi Aaronovi Ramsdalovi. Arsenal síce vyrovnal, keď sa presadil Bukayo Saka, ale domáci sa v prvom polčase dostali znova do vedenia. Philippe Coutinho dal svoj prvý gól v sezóne. Mužstvo Mikela Artetu však v druhom polčase otočilo duel. V 61. minúte skóroval Olexander Zinčenko prízemnou a presnou strelou. 

Rozhodujúci okamih prišiel v 93. minúte zápasu, keď Jorginho poslal loptu do brvna, ktorá sa odrazila do chrbta brankára Emiliana Martineza. Ten si tak dal vlastný gól. Arsenal ešte v úplnom závere pridal štvrtý presný zásah. Gabriel Martinelli sa po rohovom kope domácich dostal do samostatného úniku a zakončil do prázdnej brány.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok