Tureckí záchranári vyslobodili z trosiek po 296 hodinách tri živé osoby

ta3 tasr
18.2.2023 12:34

Tureckým záchranárom sa v sobotu podarilo po 296 hodinách od silného zemetrasenia, ktoré zasiahlo Turecko a Sýriu, objaviť v troskách tri živé osoby vrátane jedného dieťaťa. Informovali o tom tamojšie médiá. Informuje agentúra AFP.

Turecká televízia NTV zverejnila zábery zachránených osôb ležiacich na nosidlách, pripravených na prevoz do nemocnice. Bližšie informácie však televízia neposkytla.

Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8, po ktorom nasledovalo niekoľko stoviek dotrasov, zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc v noci na 6. februára. Miestne úrady a zdroje zo zdravotníctva uviedli, že v Turecku doposiaľ evidujú 39.672 obetí a v Sýrii približne 5900 mŕtvych, dohromady si teda nešťastie vyžiadalo viac ako 45.000 obetí. Konečná bilancia bude podľa OSN pravdepodobne vyššia a dosiahne hranicu 50.000. Do postihnutých regiónov stále prúdi medzinárodná pomoc.

Podľa tureckých predstaviteľov otrasy poškodili alebo zrovnali so zemou približne 264.000 bytových jednotiek, pričom mnohí ľudia sú stále zavalení pod troskami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok