Srbky proti Slovensku bez Jankovičovej, neistá aj Ivanovičová

TASR, TA3
5.2.2013 22:19

Srbské tenistky nastúpia na víkendový zápas 1. kola svetovej skupiny tenisového Pohára federácie proti Slovensku v Niši bez Jeleny Jankovičovej a ohrozená je aj účasť tímovej jednotky Any Ivanovičovej. Informovali o tom v utorok srbské médiá.

Kapitán srbského tímu Dejan Vraneš pre portál južnevesti.com uviedol, že Jankovičová sa v Niši s určitosťou nepredstaví pre zranenie. Neistá je podľa neho aj Ivanovičová, ktorá síce momentálne trénuje v Belehrade, ale tiež nie je úplne fit a čaká ju ešte návšteva lekára. O jej štarte sa má definitívne rozhodnúť až vo štvrtok.

Okrem dvoch najlepších hráčok Srbska figurujú v oficiálnej nominácii ešte Bojana Jovanovská a ruská rodáčka Vesna Doloncová. "Aj keby nenastúpila Ana Ivanovičová či Jelena Jankovičová, majú v talóne veľmi silnú Bojanu Jovanovskú, ktorá je vo skvelej forme a vo Fed Cupe dokáže zahrať výborne. Novou hráčkou v tíme je ruská rodáčka Vesna Doloncová, ktorá je tiež v prvej svetovej stovke. Musíme ísť od zápasu k zápasu. Je tam šanca dostať sa po dlhých rokoch vo Fed Cupe ďalej, no rozhodne sa na kurte," vyhlásil nedávno šéf slovenského výberu Matej Lipták.

Slovensko bude na tvrdom povrchu v Niši reprezentovať kvarteto Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Daniela Hantuchová a Jana Čepelová. Vo fedcupovej histórii pôjde už o štvrtý zápas medzi Slovenskom a Srbskom, tretí za posledné tri roky. Slovenky vedú vo vzájomnej bilancii 2:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok