Najlukratívnejší obchod v históriu futbalu? O Manchester United má záujem katarské konzorcium

ta3 TASR
17.2.2023 22:29

Katarské konzorcium vedené šejkom Jassimom Bin Hamadom Al Thanim v piatok oznámilo, že dalo oficiálnu ponuku na odkúpenie Manchestru United. Podľa agentúry AFP má záujem stať sa stopercentným majiteľom anglického futbalového klubu.

Najlukratívnejší obchod v históriu futbalu? O Manchester United má záujem katarské konzorcium
Twitter/ B/R Football

Al Thani, prezident Katarskej islamskej banky (QIB), potvrdil predloženie oficiálnej ponuky v piatok večer. Oznámenie nezahrňuje finančné detaily, podľa britských médií by však mohla spoločnosť ponúknuť za odkúpenie ManUtd až šesť miliárd eur.

Katarské konzorcium však nie je jediné, ktoré sa zaujíma o kúpu United. Už pred ním dala oficiálnu ponuku aj spoločnosť Ineos, ktorú vlastní britský miliardár Jim Ratcliffe. Podľa britského periodika Daily Telegraph sa o odkúpenie manchesterského veľkoklubu snaží aj Saudská Arábia. V prípade realizácie transferu by mohlo ísť o najlukratívnejší obchod v histórii futbalu, informovala AFP.

Rekordného anglického šampióna vlastní rodina Glazerovcov, ktorá v novembri oznámila, že je otvorená jeho predaju. Glazerovci kúpili United v roku 2005 za 790 miliónov libier a v podstate odvtedy čelia veľkej kritike od fanúšikov. Američania zaťažili klub veľkými dlhmi a nespokojnosť priaznivcov ešte narastala po roku 2013, keď odišiel legendárny tréner Alex Ferguson. Odvtedy na Old Trafforde čakajú na zisk titulu v Premier League. Po odchode Cristiana Ronalda do Saudskej Arábie majitelia definitívne pripustili možnosť predaja slávnej značky, resp. jeho podielu.

Manchester United figuruje v tabuľke Premier League na treťom mieste. V hre je stále na medzinárodnej scéne, v prvom zápase play off o osemfinále Európskej ligy remizoval na pôde FC Barcelona 2:2. Už o deväť dní nastúpia "červení diabli" vo finále Ligového pohára vo Wembley proti Newcastlu United a môžu získať prvú trofej od roku 2017.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok