Vodičský preukaz získal na 58. pokus. Odhodlaný Poliak v autoškole nechal tisíce eur

ta3 ČTK
23.2.2023 20:00

Postarší obyvateľ poľského mesta Lodž sa znova a znova usiloval o úspech v skúškach v autoškole, ale získať vodičský preukaz sa mu podarilo až na 58. pokus.

autá, zápcha, doprava, 1140x
TASR/Pavel Neubauer

"Neskákal som práve radosťou, ale bol som spokojný, že som skúšky konečne urobil," vyhlásil muž, ktorý si od riaditeľa regionálneho strediska pre bezpečnosť cestnej premávky vyslúžil gratuláciu za výnimočné odhodlanie. Ešte nikto nikdy predtým neskladal skúšky s takou vytrvalosťou, uviedla televízia TVN 24 na svojom webe.

Bogdan Matusiak sa o vodičský preukaz usiloval od roku 2018. Skúšku z teórie zložil hneď na prvýkrát. Dlhoročný problém predstavovali jazdy. "Prvýkrát som robil praktickú časť skúšky v roku 2019. Na cvičisku som prešiel plnú čiaru, zrazil kužeľ a neuspel," povedal televízii 65-ročný Matusiak. Rovnako dopadli aj ďalšie pokusy – až do stredy 15. februára.

"Skúšku som robil na 58. pokus a nakoniec som od komisára počul: 'Urobil ste to, výsledok je kladný'," poznamenal novopečený vodič. "Teraz sa odveziem na záhradku, ktorú mám asi 100 kilometrov od Lodže," teší sa. Vytúžený vodičský preukaz ho vyšiel na približne 10-tisíc zlotých, teda v prepočte viac než dvetisíc eur. Každá skúška stála 140 zlotých a priplatil si za dodatočné jazdy v autoškole.

"Naozaj som rád, že to dobre dopadlo, a hlavne dúfam, že pán, ktorý už nie je najmladší, bude jazdiť bezpečne a v súlade s pravidlami," uviedol riaditeľ regionálneho strediska Piotr Romek. Počas svojho pätnásťročného pôsobenia zažil, že z času na čas niekto potrebuje aj 30 pokusov, než uspeje, ale "pán Bogdan je rozhodne rekordman".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok