V Turecku vytiahli spod trosiek dvoch živých mužov, zasypaní boli 261 hodín

ta3 tasr
17.2.2023 10:20

Záchranárom v Turecku sa opäť podarilo spod trosiek v meste Antakya vyslobodiť živých ľudí – tentoraz to boli dvaja muži. Obaja boli zasypaní 261 hodín po ničivom zemetrasení, ktoré minulý týždeň postihlo pohraničnú oblasť medzi Tureckom a Sýriou, uviedla v piatok spravodajská stanica CNN Türk. Informujeme na základe správy agentúry DPA.

V Turecku vytiahli spod trosiek dvoch živých mužov, zasypaní boli 261 hodín
TASR/AP

Turecké médiá označili záchranu mužov vo veku 26 a 34 rokov za "dvojnásobný zázrak". Jeden z mužov bezprostredne po vyslobodení trval na tom, že zavolá svojim príbuzným, napísal na sociálnej sieti Twitter turecký minister zdravotníctva Fahrettin Koca.

Ľudia sú schopní bez vody prežiť približne 72 hodín, pripomína DPA. Tí, ktorých sa podarí z trosiek ešte aj v súčasnosti zachrániť živých, museli podľa vyjadrení lekárov nájsť nejaký spôsob, ako sa vodou zásobiť.

Tureckí predstavitelia v piatok v rámci najnovšej bilancie informovali, že zemetrasenie na juhu Turecka pripravilo o život najmenej 38.044 ľudí. Úrady v susednej Sýrii medzitým hlásia 5800 mŕtvych; dovedna teda takmer 44.000 obetí na životoch, sumarizuje agentúra Reuters

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok