V rámci akcie Valentín NAKA zadržala košického župana Trnku, úrad to spochybnil

ta3 tasr
17.2.2023 10:17

Národná kriminálna agentúra od skorých ranných hodín zasahovala na východe Slovenska. Išlo o akciu s krycím názvom Valentín, ktorá bola zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej činnosti. V rámci akcie bol zadržaný aj košický župan Rastislav Trnka, tvrdí web aktuality.sk.

"Ide o akciu s krycím názvom Valentín, ktorá je zameraná na dokumentovanie ekonomickej trestnej činnosti," priblížila polícia. Ako doplnila, v tejto chvíli nemôže povedať viac, aby neohrozili účel trestného konania. Podľa informácií webu aktuality.sk, NAKA zadržala aj košického župana Rastislava Trnku.

Akcia je pod dozorom prokurátora ÚŠP. Aktuálne sa zadržalo šesť osôb, pričom vo veci sa realizujú aj domové a iné prehliadky.

Doposiaľ bolo vo veci vznesené obvinenie celkovo na päť osôb, a to pre pokračovací zločin machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe.

V súčasnosti viac informácií nie je možné poskytnúť, ako náhle to situácia dovolí, polícia bude informovať.

Rašiho reakcia

“Po mesiacoch klamstiev a zľahčovania počas kampane sa ukázalo, že košického župana jeho kauzy dobiehajú. Machinácie vo verejnom obstarávaní pri predraženom nákupe teplomerov, tatroviek, netransparentné obstarávania opráv ciest, či účelové nákupy pozemkov, ktoré župa predtým predala, nemohli zostať bez povšimnutia polície," reagoval Richard Raši (HLAS-SD). 

"Je mi len ľúto, že vďaka netransparentnej kampani sa Trnkovi pri župných voľbách opäť podarilo oklamať obyvateľov košického kraja a že ho opäť zvolili do funkcie,” dodal Raši.

Úrad o ničom nevie

Úrad Košického samosprávneho kraja nemá žiadne oficiálne informácie o zadržaní predsedu KSK Trnku Národnou kriminálnou agentúrou. Potvrdil to hovorca KSK Michal Hudák. "K už medializovaným informáciám sa z objektívnych dôvodov momentálne nebudeme predbežne vyjadrovať. Chod úradu je plne zabezpečený a riadne funguje ďalej," uviedol. 

Bližšie informácie má redaktorka Katarína Cimborová, ktorá sa nachádza priamo v centre diania: 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok