Thingnes Bö má ďalšie zlato. Triumfoval aj v miešaných dvojiciach s krajankou Röiselandovou

ta3 TASR
16.2.2023 16:29

Biatlonisti Nórska v zložení Marte Olsbuová Röiselandová a Johannes Thingnes Bö triumfovali v pretekoch miešaných dvojíc na majstrovstvách sveta v nemeckom Oberhofe. Fenomenálny Nór sa stal prvým biatlonistom v histórii, ktorý získal na jednom šampionáte päť zlatých medailí. Predtým triumfoval v miešanej štafete, šprinte, stíhačke a vytrvalostných pretekoch na 20 km. Slovenská dvojica Mária Remeňová a Michal Šima preteky nedokončila.

Thingnes Bö má ďalšie zlato. Triumfoval aj v miešaných dvojiciach s krajankou Röiselandovou
TASR/AP

Nóri triumfovali o 13,8 sekundy pred rakúskou dvojicou Lisa Theresa Hauserová a David Komatz, bronz získali Lisa Vittozziová a Tommaso Giacomel z Talianska, keď zaostali o 51 sekúnd.

Severanov na ceste k triumfu nezastavilo ani jedno trestné kolo, ktoré musel Bö absolvovať po predposlednej streľbe. Svojich päť titulov na jednom svetovom šampionáte môže ešte zveľadiť, pretože sa predstaví ešte v dvoch disciplínach a môže tak útočiť na sedem titulov. Päť zlatých medailí na jednom svetovom šampionáte získala iba Nemka Laura Dahlmeierová v roku 2017 a práve Röiselandová v roku 2020, kedy okrem titulov získala medailu vo všetkých siedmich disciplínach.

Remeňová so Šimom dobre odštartovali, Slovenka na ležke minula jeden terč a Šima na rovnakej pozícii strieľal čisto. Stojka im však vôbec nevyšla a po trestnom kole a dobíjaní ich pred poslednou odovzdávkou predbehli o kolo a organizátori ich tak podľa pravidiel stiahli z trate.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok