Peter Krupa prišiel o mesačný plat za chýbajúce rúško. Rozhodnutie potvrdil mandátový a imunitný výbor

ta3 TASR
15.2.2023 15:37

Členovia Mandátového a imunitného výboru Národnej rady SR potvrdili rozhodnutie o sankcii pre poslanca Petra Krupu z ĽSNS, ktorý ešte v októbri 2021 nemal v rokovacej sále prekryté horné dýchacie cesty. O sankcii vo forme straty jedného mesačného platu rozhodol vtedy predseda NR SR Boris Kollár.

Peter Krupa prišiel o mesačný plat za chýbajúce rúško. Rozhodnutie potvrdil mandátový a imunitný výbor
TASR - Martin Baumann

Za porušenie rokovacieho poriadku bol Krupa vykázaný zo sály a mal neospravedlnenú neúčasť. Sankciu dostal za to, že neospravedlnenú neúčasť z rokovania mal za viac ako dva dni. O plat prišiel v nasledujúcom mesiaci.

Krupa chcel, aby výbor preveril rozhodnutie predsedu NR SR. "Poslanec Krupa doplnil lekárske potvrdenie, ktoré však nespadalo do výnimiek podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z októbra 2021 o prekrytí horných dýchacích ciest v interiéri," priblížila predsedníčka výboru Anna Andrejuvová po stredajšom zasadnutí výboru. Výbor zobral na vedomie informáciu od Krupu a potvrdil rozhodnutie predsedu, keďže konal v súlade s rokovacím poriadkom v časti, ktorá sa týka vykázania poslanca zo sály.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok