Žena prežila v sutinách vyše 200 hodín. Záchranári v Turecku ešte stále vyťahujú preživších

ta3 ČTK TASR
15.2.2023 10:31

Záchranárom sa dnes podarilo v tureckej provincii Kahramanmaraş vytiahnuť zo sutín živú štyridsaťdvaročnú ženu. Stalo sa tak 222 hodín po zemetrasení, uviedla agentúra Reuters. Zemetrasenie z minulého týždňa si v Turecku vyžiadalo vyše 35-tisíc obetí. V Sýrii sú počty neisté, agentúra Reuters informuje o 5800 mŕtvych.

V utorok neskoro večer sa záchranárom podarilo vytiahnuť zo sutín sedemdesiatsedemročnú ženu, ktorá strávila pod troskami 212 hodín. V utorok sa podarilo zachrániť celkom desať ľudí.

Zachrániť spod trosiek sa podarilo aj matku a jej dve deti, a to približne 228 hodín po ničivých zemetraseniach, ktoré oblasť postihli v priebehu minulého týždňa, uviedla v stredu agentúra Anadolu. Ženu a jej dve deti našli záchranári v tureckej provincii Hatay, ktorá bola ničivými otrasmi postihnutá najviac. Následne ich previezli do najbližšej nemocnice.

Silné zemetrasenie s magnitúdou 7,8 zasiahlo oblasť okolo turecko-sýrskych hraníc v noci na 6. februára. Po ňom nasledovalo asi 200 dotrasov. Podľa aktuálnych oficiálnych údajov prišlo v Turecku o život 35418 ľudí. Celkový počet obetí v oboch krajinách prekročil podľa dostupných údajov hranicu 40-tisíc. V Turecku sa v dočasných prístreškoch nachádza približne 1,6 milióna ľudí a ďalších 600-tisíc ľudí postihnutú oblasť opustilo alebo bolo evakuovaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok