Slovan nestačil na Michalovce. Nepremenili sme šance, hovorí Kytnár

ta3 tasr
14.2.2023 21:21

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorkovom domácom dueli 37. kola Tipos Extraligy s Duklou Ingema Michalovce 2:3. Vydarenú premiéru na striedačke Dukly absolvoval Peter Kudelka, ktorý minulý týždeň nahradil na poste trénera odvolaného Romana Stantiena. Slovan napriek prehre zostal na čele tabuľky o bod pred Zvolenom.

Slovan nestačil na Michalovce. Nepremenili sme šance, hovorí Kytnár
TASR/Pavel Neubauer

Domáci išli do vedenia už 2. minúte po góle Fomynicha, ale v druhej tretine otočili skóre Zabusovs a Žitný. Začiatok tretej tretiny vyšiel opäť Slovanu, keď vyrovnal Haščák, ale potom sa presadil už len Michalovčan Osburn. "Robili sme veľmi veľa chýb a hlavne prvej tretine. Nehrali sme jednoducho a nedržali puk v pásme, ale sme ho odovzdávali súperovi. V druhej tretine z toho vyplynuli dve presilovky a dostali sa na koňa," povedal po zápase útočník Slovana Milan Kytnár.

Slovan mal za sebou štyri víťazné zápasy, ten utorkový domáci mu však nevyšiel podľa predstáv. "Mali sme veľa šancí, jednoducho sme nedali góly," dodal Kytnár.

Hostia využili dve početné výhody, tú druhú v zápase premenil Žitný. "Po tom, čo sa u nás v klube udialo, sme sem išli s tým, že chceme vyhrať. Zomkli sme sa, bol to parádny tímový výkon. Využili sme presilovky a chalani parádne ubránili oslabenia. Verím, že tento triumf nás nakopne, ideme bojovať ďalej," uviedol strelec druhého gólu Michaloviec.

TEL 37. kolo:

HC Slovan Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Góly: 2. Fominych (Duke), 42. Haščák (Kallen) - 29. Zabusovs (Glazkov, Suja), 31. Žitný (Glazkov, Galamboš), 42. Osburn (Paločko, Bjalončík). Rozhodovali: Novák, Rojík – Haringa, D. Konc ml., vylúčení: 3:5, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 3827 divákov.

Slovan: Coreau – MacKenzie, Golian, Kallen, Maier, Gachulinec, Sersen, Beňo – Pecararo, Harris, Ščerbak – Fominych, Duke, Takáč – Zigo, Kytnár, Haščák – Török, Preisinger, Šotek – Dej

Michalovce: Škorvánek – Macejko, Glazkov, Osburn, Hammond, Michalčin, Mihálik – Puliš, Suja, Buc – Pereskokov, Pavlovs, Zabusovs – Žitný, Bjalončík, Paločko – Vašaš, Galamboš, Chalupa

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok